22:18, čet, 18. Apr

FOTO: Odlični dosežki dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor na mednarodnem tekmovanju Biser morja





Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor (SŠGT Maribor) so med 8. in 12. aprilom preizkusili svoje znanje na tradicionalnem mednarodnem tekmovanju Biser morja, ki je letos potekalo na hrvaškem otoku Brač.

Udeleženci so prišli iz 10 evropskih držav, v kuhanju in strežbi v različnih kategorijah pa se je pomerilo 200 dijakov, ki sicer v svojih državah obiskujejo 50 različnih srednjih in višjih šol za gostinstvo in turizem. Pod mentorstvom učiteljev Sebastjana Žitnika, Borisa Korošca in Darka Marina se je na tekmovanje pripravljalo 5 dijakov SŠGT Maribor, ki so se domov vrnili vsak s svojim odličjem srebrnega oz. bronastega leska.

»Sodelovanje na tako velikem tekmovanju mednarodnih razsežnosti je za dijake poseben izziv, predvsem zato, ker čutijo pritisk, ki se mu tudi v delovnem okolju ne bodo mogli izogniti. Ponosni smo na dosežena odličja, ki nam potrjujejo, da je izobraževanje na naši šoli ne samo kvalitetno ampak tudi v koraku s časom, kar je gostinstvu izjemnega pomena,« je povedal ravnatelj SŠGT Maribor Dušan Erjavec.

Dijaki so sodelovali in odličja dosegli v naslednjih kategorijah:
– v kategoriji Timsko kuhanje sta srebrno medaljo osvojili Sara Kokot in Pija Frešer,
– v kategoriji Postrežba menija je bronasto medaljo osvojila Tjaša Zajšek,
– v kategoriji Kuhanje menija je bronasto medaljo osvojil Lan Verko,
– v kategoriji Priprava tatarskega bifta in dekantiranje je bronasto medaljo osvojil Siniša
Petrusić.

Mednarodni kulinarični festival Biser morja je projekt, ki je zasnovan kot kulinarično tekmovanje poklicnih kuharjev, slaščičarjev, pica mojstrov ter srednjih in visokih turistično-gostinskih šol, na katerem je doslej sodelovalo že več kot 1.000 kuharjev iz 30 evropskih držav, s čimer je Biser morja postal največje kulinarično tekmovanje v tem delu Sredozemlja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.