09:45, sre, 3. Jul

FOTO: Odprli nov vaški trg v Doklecah





Včeraj so v Doklecah namenu predali obnovljeno vaško središče.

Krajani Doklec so se včeraj zbrali pri obnovljenem središču vasi, kjer je potekala otvoritev oziroma predaja namenu. Pridobili so novo ploščad ob cesti ter klopi in mize za oddih, tako kot tudi rože, ki krasijo okolico ter ograjico okoli obnovljenega križa. Pri tem so obnovili temelj križa, kjer je zdaj poleg stare napisana tudi nova letnica obnove 2023, in njegovo neposredno okolico znotraj ograje. Obnovili so tudi majhen kozolec, ki ga krasi napis Doklece.

Na pobudo tamkajšnjega krajana in “soseda” središča pa so obnovili tudi stari studenec, iz katerega zdaj teče voda. Krajevna skupnost je torej na pobudo krajanov
obnovila vaško središče, ki je v zadnjih letih že propadalo. Zdaj pa upajo, da se bodo na urejenem območju, poleg domačinov, ustavljali tudi mimoidoči pohodniki in kolesarji. S finančnimi sredstvi jim je v veliki meri pomaga občina Majšperk, posebej pa so se želeli zahvaliti donatorjem in vsem, ki so pomagali finančno, materialno ali s fizičnim delom, da jim je s skupnimi močmi uspelo urediti in obnoviti središče kraja.

Župan Sašo Kodrič je povedal, da so na občini z veseljem prisluhnili pobudi in želji Doklečanov. Pomembno je, da se razvijajo vsi kraji v občini in tako se odraža tudi skupen napredek vseh občanov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.