08:29, pet, 19. Apr

FOTO: Orkanska burja povzročila kolaps v prometu na Hrvaškem





Zaradi orkanske burje na Hrvaškem so včeraj zaprli številne avtocestne odseke, težave so nastale tudi na državni cesti, obstal pa je tudi trajektni prevoz. Danes še ne napovedujejo izboljšanja, zato voznikom v Hrvaškem avtoklubu odsvetujejo potovanja na morje in z morja.

prometni kolaps na hrvaškem Foto: bralec
prometni kolaps na hrvaškem
Foto: bralec

Pod Velebitom so hrvaški vremenoslovci razglasili rdeči alarm zaradi orkanske burje, ki je povzročila nešteto težav, saj so številne avtoceste zaprte, prav tako so obstali številni trajekti.

Po poročanju Hrvaškega avtokluba (Hak) sta zaradi močnega vetra zaprta avtocesta med Zagrebom in Splitom na odcepu Sveti Rok – Posedarje in most na otok Pag. Težave so tudi na državni cesti Maslenica-Zaton Obrovački.

prometni kolaps na hrvaškem Foto: bralec
prometni kolaps na hrvaškem
Foto: bralec

Gnečo zaradi zaprtja avtoceste pri predoru Sveti Rok je povečal tudi požar, ki je izbruhnil na območju Zatona Obrovaškega, zaradi česar so morali zapreti tudi tamkajšnjo državno cesto.

pogorišče Zaton Obrovaški Foto: bralec
pogorišče Zaton Obrovaški
Foto: bralec

Kot poroča STA na bi se na Hrvaškem burja, ki je že v petek povzročala težave v cestnem in ladijskem prometu, danes nadaljevala, zato hrvaški avtoklub (Hak) odsvetuje potovanja na morje in z morja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.