09:13, pet, 29. Mar

FOTO: OŠ Franca Lešnika – Vuka Slivnica postala center znanosti





Osnovna šola Franca Lešnika – Vuka Slivnica je danes odprla svoja vrata! Otroci so se skupaj s starši lahko preizkusili v mnogih dejavnostih. Skupaj so sadili sadno drevje, ugotavljali, zakaj Angleži radi pijejo čaj, se zabavali ob izdelovanju mavrice iz kemikalij …

Šola se je za en dan spremenila tudi v center znanosti! Obiskala jih je Hiška eksperimentov – potujoči center spodbujanja radovednosti, kritičnega razmišljanja in promocije raziskovanja. Kot je povedala Andreja Perat, vodja projekta, so danes za otroke pripravili več kot 50 različnih eksperimentov. Poudarila je tudi, da s tem na zabaven način učencem približajo naravoslovne znanosti. “Hiška eksperimentov je namenjena vsem radovednim ljudem, ki znajo reči: ‘Tega ne vem, ampak bi se rad naučil’.”

“Vesel sem, da pouk poteka na bolj zabaven način”, “eksperimenti so zelo zelo zanimivi” in “takšnih dejavnosti si želim še več” je bilo mogoče slišati iz ust učencev. Tudi ravnatelj Anton Obreht je z veseljem opazoval otroke, ki so z zanimanjem preučevali zakonitosti narave in poudaril, da je pomembno, da hkrati povezujejo otroci in starši ter utrjujejo medsebojne vezi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.