00:25, pet, 29. Mar

FOTO: Osnovnošolci iz podravske regije uspešni v programu Varno na kolesu





Pomlad je čas za raziskovanje sveta na dveh kolesih. Vsaj tako pravijo mladi nadobudni kolesarji 25 osnovnih šol iz Podravja. Na letošnjem razpisu programa Varno na kolesu iz omenjene regije izstopajo učenci OŠ Ormož, OŠ Sveti Tomaž in OŠ Antona Bezenška Frankolovo, ki so se posvetili nalogam razpisa s poudarkom na osveščanju o varni udeležbi v prometu.

Teoretično znanje je dobro prepletati s praktičnim Program Varno na kolesu, ki ga organizira družba Butan plin s partnerji, vsako leto postreže z zanimivimi in navdihujočimi izdelki najmlajših udeležencev v prometu. Učenci OŠ Sveti Tomaž so za člane strokovne žirije izdelali maketo in z njo zelo natančno prikazali prometno situacijo, s katero se srečujejo ob prihodu v šolo.

Navdušili so s svojo pozornostjo na podrobnosti, medtem ko so v videu skrbno predstavili tamkajšnje prometne znake in njihov pomen pravilno upoštevali med izvedbo krajše kolesarske poti v okolici šole. Ob tem izpostavljajo, da je praktično učenje tisto, ki jim pomaga pri boljšem razumevanju snovi na področju prometne vzgoje.

Kreativnost in domišljija spodbujata k proaktivnosti

Učenci OŠ Antona Bezenška Frankolovo so se preizkusili v likovno-literarnem natečaju, kjer so nastale zanimive pesmice in risbice, s katerimi so opozorili na pomen kolesarske čelade in druge pomembne vidike varnosti. Njihovi izdelki dokazujejo, da je tudi z umetnostjo mogoče ozaveščati o prometni varnosti. Kot so povedale učiteljice: »Takšni pristopi, ki spodbujajo kreativnost in domišljijo, so ključni, da se učenci naučijo, kako lahko tudi sami prispevajo k varnosti v prometu. Eden izmed načinov je zagotovo vizualiziranje varnih prometnih situacij.«

Skupaj skoraj 4670 prekolesarjenih kilometrov

Številne sodelujoče šole so v sklopu razpisa mlade kolesarje spodbudile k aktivnemu preživljanju prostega časa. S starši, starimi starši pa tudi učitelji na šolskih izletih so prekolesarili že lepo število kilometrov. Do sedaj so pohvalno število kilometrov zbrali učenci OŠ Ormož (več kot 4000 km), sicer pa so kilometre pridno nabirali tudi učenci OŠ dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec, ki so prekolesarili skoraj 620 kilometrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.