00:02, pet, 29. Mar

FOTO: Parkirni kaos v krožišču pri Qlandiji, zmeda med vozniki, pešci kar po cesti





Lani maja so v mesecu začeli z izgradnjo podaljška Ceste proletarskih brigad, ki bo predstavljal pomembno prometno povezavo s sosednjo občino Ruše in naprej na Koroško. V sklopu del, le-ta tečejo tudi na krožišču na Cesti Proletarskih brigad.

Zadnji trenutek sem videl peško, ki mi je stopila na cesto”

Pretekli teden se je na nas obrnil bralec Andrej, ki je v omenjenem krožišču skoraj imel prometno nesrečo: “Avtomobili so zaradi del speljani na nasproten vozni pas in vidi se, da so vozniki zmedeni, zadnji trenutek izvozijo iz krožišča. Potem pa pika na i, pešci hodijo med avti, prehod za pešce je začasno omogočen, pa se tega ne držijo. Zadnji trenutek sem videl peško, ki mi je stopila na cesto. Še dobro, da nisem imel prevelike hitrosti in sem pravočasno zabremzal.” Že dan kasneje je naletel na podoben prizor, tedaj nam je poslal fotografije.

Danes zjutraj smo v uredništvo prejeli fotografije bralca, ki je želel ostati anonimen. Na njih so razvidni pešci, ki iščejo različne načine, kako prečkati cesto. Ne ustavijo jih dela, niti table, ki opozarjajo, da je prehod zaprt . “Kje je policija? Ko bo prišlo do nesreče, pa bo kriv šofer,” je še zapisal ob fotografijah, ki nam jih je poslal.

Obrnili smo se na Direkcijo za infrastrukturo in PU Maribor. Povprašali smo jih, ali so s kršitvami in neupoštevanjem spremenjene signalizacije seznanjeni, če bodo ukrepali in kdaj predvidoma bodo dela zaključena.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.