14:56, čet, 28. Mar

FOTO: Pestra sobota v Rušah





Sončna sobota v Rušah je bila v duhu športa in kulture. Ljubitelji teka so se udeležili tradicionalnega Vetrovega teka, ljubitelji nogometa pa so lahko spremljali nogometno tekmo med NK Pohorje in NK Videm pri Ptuju, ki se je končala z rezultatom 1:0 (0:0). Zvečer so namenili kulturi. V Domu kulture Ruše je potekal Roll over Glazer.

Foto: Boris Cerar
Foto: Boris Cerar

V Športnem parku Ruše je bilo ponovno živo, preko 200 udeležencev teka je s svojimi spremljevalci poskrbelo za pravo športno rajanje. “Veseli nas, da so bili odzivi tekačev nad organizacijo, ponudbo in traso izjemno pozitivni, kar nam daje zagon, da je potrebno s takimi in podobnimi prireditvami nadaljevati. Verjamemo da se bodo v Ruše še radi vračali,” so sporočili člani društva Društvo Aktivni smo. Ob tem pa dodali:  “Hvala vsem 46-im srčnim prostovoljcem in Združenju šoferjev in avtomehanikov Ruše, ki so namenili svoj prosti čas in nam pomagali skrbeti za varnost, usmerjanje in gostoljubnost tekačev.H vala vsem tekačem za udeležbo, vse skupaj pa lepo vabimo na naša naslednja letošnja tekaška dogodka, v juniju na Tek po Zadravju, v avgustu pa na naš glavni dogodek leta, Pohorje Ultra Trail, v okviru katerega bo izvedeno tudi prvo slovensko državno prvenstvo v trail teku.”

“Pohorci so odigrali prvo domačo tekmo pred domačimi navijači in osvojili tri točke. Po izenačenem prvem polčasu (0:0), je v drugem polčasu za minimalno zmago zadel Andraž Fridrih,” so zapisali na Facebook strani NK Pohorje.

V večernih urah pa so člani KURS-a, v sklopu tradicionalnih Glazerjevih dnevov, priredili Roll over Glazer. Nastopili sta domača skupina Standby in X-ray band.

Več skozi foto galerijo.

Foto: Boris Cerar
Foto: Boris Cerar

 

Foto: Boris Cerar
Foto: Boris Cerar
Foto: Boris Cerar
Foto: Boris Cerar
Foto: Boris Cerar
Foto: Boris Cerar

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.