04:15, pon, 1. Jul

FOTO: Po vasi hodita potepuška psa, ljudje se bojijo, da bosta napadla otroke





“Prosimo vse, ki poznate lastnika, da nam sporočite njegove podatke,” so zapisali pri Zavetišču Horjul, ki pomagajo poiskati lastnika dveh psov, ki se potikata po naselju, pri tem pa se ne odzoveta na klice niti ne pustita, da kdo pride bližje. Eden od njiju ima ovratnico.

Zavetišče Horjul je na družbenem omrežju zapisalo, da pomaga z objavo, tako da bi se čim hitreje našlo lastnika dveh psov, ki se potikata v vasi Žibrše. En pes naj bi bil podoben kraškemu, drugi pa nemškemu ovčarju, ta ima tudi ovratnico.

Gospa, ki se je obrnila na zavetišče po pomoč, je zapisala, da se v njihovi okolici že dlje časa potikata oba psa, ki se ne odzoveta na klice. Boji se, da bi kaj naredila otrokom, ki so velikokrat na prostem, zunaj hiše. Prav zaradi izkušnje, ki se je zgodila pred dvema letoma, je še posebej prestrašena. Pred dvema letoma sta ji namreč podobna psa s pomočjo tretjega hudo poškodovala mlado ovco. Videla je napad, veterinar pa je po napadu potrdil napad psa. Takrat so primer prijavili tudi na policijo.

Svoji sedanji prošnji je predala tudi fotografije psov, ki jih je slikala včeraj, 2. 3. 2023, ob 15. uri v vasi Žibrše, psa pa naj bi nato nadaljevala pot v Rovtarske Žibrše.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.