02:44, čet, 25. Apr

FOTO: Po več kot tednu dni od neurja nihče ni odstranil polomljenega in izruvanega drevesa, kdo je sploh odgovoren za to?





V uredništvu smo prejeli pismo bralke, ki je ogorčena, ker nihče še vedno ni saniral posledic neurja, ki je pred več kot tednom dni lomilo drevesa po Mariboru, tudi na zelenici med Antoličičevo in Mencingerjevo.

Prav tam so že lani sredi aprila več tednov imeli izruvano, polomljeno drevo, ki so ga šele potem, ko so nas bralci opozorili in smo o tem poročali, sanirali. Se bo taka zgodba ponovila letos?

Bralka nam je sporočila, da je ob neurju 21. junija 2022 prišlo do poškodb drevesa. Ker tam hodijo pešci, v bližini pa se vozijo tudi kolesarji, je predel v takem stanju nevaren tako za ene kot druge – če ne bo prišlo do saniranja. Bralka je še sporočila, da so tudi drugi že opozorili na stanje in da so se nekateri že obrnili na Nigrad. Nigradovci so namreč po neurju odstranjevali posledice v isti ulici, a le na cestnih površinah in v njihovi neposredni bližini, nam je sporočila bralka in dodala, da so jim, potem, ko so jih vprašali, ali bodo odpravili posledice tudi na tej določeni površini, dejali, da za to površino niso zadolženi in da se naj stanovalci obrnejo na Mestno občino Maribor. Po zatrjevanju bralke je bila Mestna občina Maribor nato tudi obveščena, hkrati pa so občino tudi prosili, da ustrezno ukrepa in obvesti ustrezno službo za sanacijo podrtih dreves in nastale luknje zaradi izruvanih dreves. A vse do danes ni nihče uredil stanja.

Za odgovore, kdo je dejansko zadolžen za to površino in kdaj bodo uredili stanje, smo vprašali na Nigrad in na Mestno občino Maribor. Ko dobimo odgovore, jih objavimo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.