21:50, tor, 16. Apr

FOTO: Podpis pogodbe za širitev ceste v Vitomarcih, dela se začnejo naslednji teden





Zadnji dan marca sta županja Svetega Andraža Darja Vudler Berlak in direktor Cestnega podjetja Ptuj Branko Veselič podpisala pogodbo za širitev ceste ob pokopališču in naprej, imenovano tudi Črna gora.  V prihodnjih dneh bodo že prva dela.

Podpis pogodbe za širitev ceste za pokopališčem v Vitomarcih, županja in direktor CP Ptuj

Pogodba zajema obnovo in širitev 500 metrov ceste. Cesta pelje pod pokopališčem, za občinsko stavbo, na kateri bodo razširili cestišče, skupno skoraj štiri metre, z bankinami. Naredili pa bodo tudi del opornega zidu v bližini mrliške vežici. Kasneje bodo tam naredili še plato oziroma ploščad, je povedala Darja Vudler Berlak, županja Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah. Županja je izpostavila, da gre za edino pot do nekaj hiš, pravzaprav za slepo ulico. Ob širitvi ceste bodo material odvažali drugam, kjer bodo občanom, do katerih pelje pot, naredili še zasilno pot. Naredili bodo tudi pločnik, pod njih pa položili cevovode za elektrifikacijo, javno razsvetljavo in vso potrebno infrastrukturo.

Cesta je potrebna obnove in širitve

Dela se začnejo tako rekoč takoj

Dela se bodo pravzaprav začela kmalu. Naslednji teden je namreč že predvidena uvedba v posel. Dela pa morajo biti končana konec julija. Do takrat pa prebivalci ne bodo imeli ves čas na voljo prevoza po cesti. Dela bodo namreč skušali urejati na način, da bo cesta čez dan prevozna, “kadar pa bo potrebna popolna zapora ceste, bomo občane pravočasno obvestili, da vozila prestavijo v center,” je povedala županja Vudler Berlak. Za občinsko stavbo bodo uredili dodatno tudi nekaj parkirnih mest, več – okrog 20 – pa jih bodo uredili na drugi strani in bodo namenjena tako za občino kot tudi za obisk pokopališča.

Cesta pod pokopališčem v Vitomarcih.

Na razpis prispelo pet ponudb, izbrali najugodnejšo

V okviru izvajanja investicij v modernizacijo občinskih cest v letu 2021 je Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah izvedla javno naročilo gradnje po postopku naročila male vrednosti za rekonstrukcijo javne poti JP 561011 (Črna gora). Investicija zajema rekonstrukcijo cestišča v dolžini 550 m (snemanje uničenega asfalta, izvedba razširitve cestišča na 3,5 metra + bankine, ureditev odvodnjavanja) in ureditev javne razsvetljave (položitev zemeljskega kabla in postavitev kandelabrov z navezavo na obstoječo javno razsvetljavo). Do roka je prispelo pet ponudb, izbrali so Cestno podjetje Ptuj, ki je v skladu z razpisnimi pogoji ponudil ekonomsko najugodnejšo ponudbo, ki znaša 116.543,50 evra z DDV oz. 95.527,46 evra brez DDV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.