18:39, pet, 19. Apr

FOTO: Pokukajte v Knjižnico Rače, odpira se v začetku februarja





Letošnji slovenski kulturni praznik, Prešernov dan, bodo v občini Rače – Fram obeležili še posebej slovesno – z dvema pridobitvama v njihovi občini, ki poudarjata pomen pisane besede za našo kulturo ter narodno zavest, obstoj in razvoj.

V prostorih gradu Rače bo 4. 2. 2022 z uradno otvoritvijo namenu predana Knjižnica Rače. Sredstva za investicijo je v celoti zagotovila Občina Rače – Fram, kar bo v letih 2021 in 2022 skupaj predstavljalo skoraj 400.000 evrov. Gre za težko pričakovano kulturno pridobitev, ki bo omogočala dostop do različnih gradiv in njihovo uporabo, s tem pa pomembno prispevala k utrjevanju bralne kulture ter razširila spekter možnosti za aktivno, pa tudi za ustvarjalno preživljanje prostega časa vseh generacij.

Knjižnica bo prve obiskovalce sprejela 9. februarja

Knjižnica, ki se razprostira na skoraj 170 kvadratnih metrih pritličnega dela impozantnega in lepo obnovljenega gradu Rače, zajema velik osrednji prostor z izposojevalnim delom ter ločenimi prostori za cicibane, mladino in odrasle.

Knjižnica Rače, ki bo prve obiskovalce sprejela 9. februarja, bo za knjigoljube odprta vsaj dva krat tedensko (ob sredah med 12. in 18. uro, ob petkih med 10. in 16. uro), prizadevajo pa si, da bi si bilo knjige v njej mogoče izposoditi še pogosteje. Vpis novih članov v knjižnico bo za otroke in mladostnike do 18 let brezplačen, otroci do 15. let starosti pa se bodo lahko vpisali ob spremstvu staršev ali skrbnikov.

Nova lokacija Bibliobus 

Mariborska knjižnica, v sklopu katere bo, kot enota, delovala Knjižnica Rače, bo prvi mesec delovanja omogočila brezplačni vpis tudi vsem polnoletnim članom.

Z otvoritvijo Knjižnice Rače se ukinja postajališče bibliobusa – potujoče knjižnice v Račah, uvaja pa novo postajališče, ki bo v Morju (pri tamkajšnjem domu krajanov). Bibliobus bo knjižno gradivo na lokacijo v Morju prvič pripeljal v petek, 4. 2. 2021, na izposojo pa bo na voljo med 16.30 in 18.00 uro.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.