13:22, čet, 25. Apr

FOTO: Policija o sobotnem napadu psa na labodja mladiča





V soboto, 9. julija 2022, je uporabnica Facebooka objavila, da naj bi nek pes pobil dva labodja mladiča, o čemer smo poročali.

Obrnili smo se na policijo, da bi izvedeli, ali je bila podana tudi prijava in ali je stekel postopek.  Tamara H. Slonecki je namreč na Facebooku zapisala: “Malo prej je na lentu Maribor pobil dva mladiča, pes je rjave barve na sprehodu sta dve gospodični z rjavim večjim in belim manjšim psom. Če ju kje vidite ju prosim zadržite, čaka se prihod policije.”

 

Vir: Facebook, dostop 9. 7. 2022

Glede na to, da je zapisala, da čakajo na policijo, smo pri mariborski policiji preverili, ali je bila podana prijava in uveden postopek. Pa tudi, kaj so ugotovili. S Policijske uprave Maribor smo dobili odgovor, da so v soboto, 9. julija, res bili obveščeni o tem, da naj bi se ženski med sprehodom ob reki Dravi pes iztrgal s povodca in napadel dva labodja mladiča, ki sta poginila. “Policisti nadaljujejo s preiskavo dogodka in ugotavljanjem vseh okoliščin kršitve Zakona o zaščiti živali (12. člen),” so nam že zapisali v odgovoru.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.