03:56, sob, 20. Apr

FOTO: Policija ter Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v občini Kungota prosita voznike za strpnost, previdnost in umirjenost med gradnjo kolesarske poti





V občini Kungota gradijo kolesarsko pot, ki bo tekla vse od zaključka mariborske občine v Dobrenju ob cesti v Kungoto in naprej. Pri tem pa je pomembna tudi varnost vseh udeležencev, od pešcev in kolesarjev do voznikov osebnih in drugih vozil, ki v tem času vozijo ob gradbišču.

V Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Občini Kungota menijo, da bo sama izgradnja kolesarske poti ali kolesarske steze izredno povečala varnost kolesarjev. To je poudaril tudi član Sveta za preventivo in vzgojo v prometu Peter Breznik. Kolesarji bodo namreč popolnoma ločeni od vozišča ceste.

Sama kolesarska pot pa bo povezovala občino Kungoto z mariborsko občino in z občino Pesnico. Prav zato Breznik vabi mariborske koelsarje, da se potem, ko bo gradnja kolesarske poti zaključena, odpravijo na kolesarske izlete do Kungote.

Posebej pa je Breznik še omenil, da bi morali kolesarji zdaj in tudi potem voziti previdno in s pravo opremo, da bodo bolj vidni in da v primeru nesreč ali padca ne bi dobili večjih poškodb. Na prvem mestu je dobro, da nosijo čelado, na drugem mestu pa, da so oblečeni v svetla, kontrastna oblačila, da jih vozniki prej opazijo.

Govorili pa smo tudi z načelnikom Policijske postaje Šentilj Gorazdom Benotičem, saj občina Kungota spada pod to policijsko postajo. Primerjal je prometno varnost kolesarjev, pešcev v Kungoti v prejšnjih letih pred začetkom izgradnje kolesarske poti ter povedal, koliko prometnih nesreč je bilo v celotni Kungoti, ne samo na območju, kjer se zdaj gradi. Ob tem pa tudi izpostavil prometno varnost in preventivo ob sedanji izgradnji kolesarske poti ob prometni cesti, ki vodi od Kungote do Maribora. Vozniki morajo namreč biti previdni, strpni in umirjeni ter morajo upoštevati vso signalizacijo na cesti zaradi gradnje, ob tem pa tudi prilagoditi hitrost in način vožnje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.