20:31, pet, 5. Jul

FOTO: Posebna študentska odprava na pomoč tudi v Črno na Koroškem





Na pobudo Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) se v Črno na Koroškem odpravlja večja skupina prostovoljcev, ki bo priskočila na pomoč najbolj prizadetim v katastrofalnih poplavah. Na pomoč odhaja več kot 20 študentov in drugih prostovoljcev, s seboj peljejo tudi najnujnejše stvari, ki jih prebivalci Črne na Koroškem nujno potrebujejo.

ŠOUM je že leta 2018 v Črni na Koroškem organizirala Študentsko delovno brigado, na kateri je več kot 50 študentov 10 dni pomagalo pri različnih opravilih v občini in njenih krajih.

VIR: Študentska organizacija Univerze v Mariboru

David Bohar, predsednik ŠOUM: »S Črno na Koroškem nas veže velika prijateljska vez, ki smo jo stkali že pred leti. Takoj ko je bilo mogoče, smo stopili v stik z županjo Romano Lesjak in tudi sedaj z njo na dnevni ravni usklajujemo vse potrebno za našo odpravo. Prebivalcem Črne sporočamo, da prihajajo dodatne okrepitve in tudi nujno potrebno orodje ter živila.«

Specialna enota Študentske delovne brigade

Prostovoljci in prostovoljke, ki odhajajo na pomoč, so se poimenovali »Specialna enota Študentske delovne brigade« in bodo v Črni na Koroškem ostali najmanj do nedelje, po potrebi tudi dlje. Prenočili bodo v Taborniškem domu, ki ga bodo prej še očistili, poskrbeli pa so tudi za samooskrbo, zato prebivalcev v teh težkih časih ne bodo dodatno obremenjevali.

VIR: Študentska organizacija Univerze v Mariboru

V več vozilih poleg prostovoljcev na Koroško odhaja še preko 250 kosov orodja, delovne in zaščitne opreme, več kot 1 tono najbolj potrebnih živil (zelenjava in sadje, voda, konzervirani izdelki, voda …). Večino opreme in živil je s svojimi sredstvi zagotovila ŠOUM, na pomoč pri zbiranju pa so priskočila tudi številna podjetja in posamezniki.

VIR: Študentska organizacija Univerze v Mariboru

Zoran Kačičnik, vodja odprave: »Zahvaljujemo se Olimpijskemu komiteju Slovenije, Študentskim domovom Maribor, podjetju Radenska in mnogim drugim, ki so nam priskočili na pomoč. Predvsem pa so priskočili na pomoč našim prijateljem, prebivalcem Črne na Koroškem in obljubimo, da jim bomo to prenesli. V naslednjih dneh pa bomo sami storili vse, da prizadetim pomagamo čimbolj sanirati posledice poplav.«

VIR: Študentska organizacija Univerze v Mariboru

Podjetja, ki so pomagala in donirala sredstva:

Študentski domovi Maribor, Olimpijski komite Slovenije, Sadjarstvo Zorko, Vinogradništvo Gorjak, Ptujska klet, Štuk Maribor, Radenska, ČIS-team d.o.o.

VIR: Študentska organizacija Univerze v Mariboru

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.