10:36, čet, 28. Mar

FOTO: Poslanki in kandidatki za županjo Maribora prerezali pnevmatike in obesili lutko z njenim obrazom





Neznanci, ki so Lidiji Divjak Mirnik, poslanki Liste Marjana Šarca (LMŠ) in kandidatki za županjo Mestne občine Maribor, najverjetneje ponoči, prerezali avtomobilske pnevmatike, so na vetrobransko steklo obesili tudi lutko s fotografijo njenega obraza ter jo obesili na kamen, ki je bil položen na streho avtomobila. Lutka ima na obrazu rdeče sledi, ki najverjetneje predstavljajo kri.

Divjak Mirnikova je dejala, da dejanje dojema kot grožnjo, ki pa je ni prestrašila, saj bo že jutri tudi uradno vložila kandidaturo za županjo Maribora. Sprevrženo dejanje jo je prepričalo tudi v to, da v Mariboru vlada politična mafija “Gre za grob poseg v osebno integriteto in varnost, tega res ne privoščim nikomur. To ni prvič, spomnim se neprijetnih obiskov na domu in visenja lutk iz mostov pred nekaj leti.Gre za grob poseg v osebno integriteto in varnost, tega res ne privoščim nikomur. To ni prvič, spomnim se neprijetnih obiskov na domu in visenja lutk iz mostov pred nekaj leti,” je med drugim zapisala dejala Lidija Divjak Mirnik na svoji Facebook strani.

Obešena lutka z obrazom Lidije Divjak Mirnik

Na podlo dejanje se je odzvala tudi stranka LMŠ. “Zavrženo dejanje, ki so ga neznanci povzročili naši poslanki Lidiji Divjak Mirnik obsojamo in imamo do njega ničelno toleranco. V poslanski skupini LMŠ smo prepričani, da tovrstne strahopetne provokacije ne ponujajo pravih argumentov v prizadevanju za dobrobit slovenskega naroda. Dokler prevladujejo argumenti moči, sovražnega govora, nasilja in uničevanja, izgublja izključno in samo Maribor. V prihodnost lahko zremo le na osnovi dialoga, zato Maribor kot eden izmed centrov Slovenije potrebuje spoštovanje in napredno misleče ljudi. Trdno smo prepričani, da poslankino iskreno delo zasenčuje sporočilo tovrstnih dejanj in ob tem, ji bomo poslanke in poslanci LMŠ venomer stali ob strani. Pričakujemo ustrezne ukrepe pristojnih organov,” so zapisali v uradni izjavi stranke LMŠ.

Prerezane pnevmatike avtomobila Lidije Divjak Mirnik

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.