16:23, sre, 24. Apr

FOTO: Postavili 22 ton težko jekleno konstrukcijo za nadhod





V zgodnjih jutranjih urah so delavci postavili 22 ton težko jekleno konstrukcijo nadhoda ob Titovi cesti v dolžini 40,5 metra in širine 3,74 metra. Nadhod za pešče – vzhod bo celovito povezal infrastrukturo na tem območju z navezavo na obstoječe kolesarske in pešpoti.

FOTO: Mestna občina Maribor

Kot smo poročali že včeraj, bo s tem na širšemu območju zagotovljena potrebna infrastruktura za kolesarski in pešpromet. Zaključek del je predviden v sredini septembra, do 25. avgusta pa bo cesta C4 (za Europarkom) predvideno zaprta.

Kot so nam pojasnili na MO Maribor, je vrednost celotnega projekta okoli 363 tisoč evrov (brez DDV): “Za projekt je MO Maribor pridobila finančno podporo Kohezijskega sklada, preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb, v višini 206 tisoč evrov.”

Mestna občina Maribor je v sklopu izvajanja projekta dodatno naročila zunanjo kontrolo kakovosti za izdelavo jeklene konstrukcije, celovito ureditev javne razsvetljave in preureditev oziroma korekcijo temelja na priključku na obstoječo kolesarsko in pešpot na zahodni strani nadhoda. Glavni izvajalec je družba Adriaplan, d. o. o., iz Sežane, izvajalec jeklene konstrukcije je družba Petrič, d. o. o., Ajdovščina. Antikorozivno zaščito in barvanje izvaja podjetje Tekol iz Maribora.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.