0:31, petek, 27.09.2024
Maribor

FOTO: Potujoče gledališče na parkirišču OŠ Kapela uprizorilo simpatično predstavo “Nika in promet”

|||
|||

Nika in policaj iz gledališke predstave Nika in promet sta podelila več nasvetov malim gledalcem, ki so si ogledali to predstavo in se ob zabavnih dogodivščinah male Nike naučili več o varnem prečkanju ceste in prometnih znakih.

Pri Osnovni šoli Kapela so pokazali kar na parkirišču, ki je v času Evropskega tedna mobilnosti zaprto za motorna vozila, zabavno gledališko igro Nika in promet. O deklici, ki je na poti v šolo marsikaj doživela. Prišlo je veliko otrok, ki so bili navdušeni tudi nad policajem v predstavi.

Nika je deklica, ki gre vsak dan v šolo, nosi rumeno rutico. Njen prijatelj je policist, ki ga ona kliče policaj. Prav tako so njeni prijatelji zebra, po kateri hodimo čez cesto, in več prometnih znakov.

Ob klepetanju z njimi in z učenjem, kaj pomenijo in kako je treba hoditi po pločniku, ob cesti in čez cesto, Nika marsikaj doživi. Celo to, da je enkrat zamudila v šolo. Pa tudi to, da bi skoraj prišlo do nesreče.

Vse to in še več so člani potujočega gledališča Teater za vse pokazali na parkirišču OŠ Kapela. Gre za predstavo, ki je prva v novem abonmaju Krajevne knjižnice Radenci in hkrati predstavo, ki odlično paše v Evropski teden mobilnosti.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...