03:18, sre, 3. Jul

FOTO: Položitev temeljnega kamna v Majšperku: za oseminštirideset novih stanovanj v Rezidenci Monsberg





Občina Majšperk in podjetje Novogradnje Maribor napovedujeta začetek gradnje oseminštiridesetih sodobnih stanovanj v središču Majšperka. V torek, 18. junija 2024, so župan Sašo Kodrič in predstavniki Novogradenj Maribor, že položili temeljni kamen za nov stanovanjski kompleks v središču Majšperka. Dogodka so se udeležili tudi tamkajšnji prebivalci.

Rezidenca Monsberg bo sestavljena iz oseminštiridesetih stanovanj, ki bodo dvosobna, trosobna ter tudi štirisobna. Vsa stanovanja bodo imela terase, lože, balkone ali atrije, ogrevanje bo zagotovljeno s toplotnimi črpalkami. Zaključek gradnje in primopredaja stanovanj sta načrtovani spomladi leta 2026.

Župan Sašo Kodrič je izrazil navdušenje ob položitvi temeljnega kamna, saj projekt predstavlja novo poglavje v razvoju občine. Poudaril je tudi zgodovinski pomen projekta, saj je to prvi večji stanovanjski projekt v Majšperku po osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Ob razlagi imena je izpostavil, da se beseda rezidenca, ki stoji pred zgodovinskim imenom bližnjega grajskega hriba, nanaša prav na razkošje, ki ga nudi življenje na podeželju, ki je obdano z naravo, a je hkrati blizu avtoceste.

Luka Jurič iz Novogradenj Maribor je predstavil, da Rezidenca Monsberg v Majšperk prinaša stavbo, ki bo združila klasične in moderne arhitekturne elemente ter se bo lahko pohvalila s skoraj petdesetimi sodobnimi stanovanji. Urejenih bo sedemdeset garažnih mest, zunanje parkirišče za obiskovalce, imeli bodo tudi kolesarnice.

V Majšperku bo podjetje Novogradnje Maribor vzpostavilo mobilno pisarno za prodajo stanovanj, kjer bodo potencialni kupci lahko dobili vse potrebne informacije.

Več v Občinskem informatorju, na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.