23:26, čet, 25. Apr

FOTO: Pred gregorjevim v Dupleku so sestavili kar 70 gnezdilnic, ki jih bodo brezplačno razdelili občanom





Pomlad se približuje in v društvu Ohranimo naravo čisto so v sklopu projekta “Gnezdilnice za manjše ptice” ponovno pristopili k izdelavi gnezdilnic.

Ta konec tedna so bili člani društva s prijavljenimi otroci, njihovimi starši in starimi starši, ki so se utegnili udeležiti akcije, precej aktivni. “Izdelovali smo gnezdilnice za velike sinice, vrabce, pogorelčke, plavčke, meniščke, močvirske sinice in druge manjše ptice, ki gnezdijo v duplih, a jim primanjkuje gnezdilnih mest,” so zapisali in dodali, da so otroci pod budnim očesom svojih članov družin in skupaj z njimi označevali mesta za vrtanje, vrtali, vijačili vijake in zabijali žeblje. Pred tem so člani društva pripravili les. Vse gnezdilnice so bile izdelane v skladu z načrti strokovnjakov gnezdilnice.si.

Delavnica izdelave gnezdilnic za ptice. Vir: Facebook, Društvo Ohranimo naravo čisto

V društvu so zapisali, da se je zbralo veliko število družin in da so bili otroci zelo vneti in tako so hitro pričele nastajati prve gnezdilnice. Skupaj so sestavili 70 gnezdilnic.

Družine, ki so bile prijavljene za prevzem gnezdilnic, a se niso uspele udeležiti sestavljanja, bodo lahko prevzele izdelane gnezdilnice ta konec tedna. Te bodo tudi obvestili o terminu in lokaciji predaje s SMS-om in preko Facebook strani Ohranimo naravo čisto. Nekaj gnezdilnic pa bodo predali tudi starejšim občanom iz občine Duplek. Gnezdilnice so oz. bodo predane občanom brezplačno. Stroški materiala za izdelavo gnezdilnic (les, žeblji, vijaki) so bili pokriti s prostovoljnimi prespevki od koledarjev. “Zato se na tem mestu še enkrat zahvaljujemo vsem občankam in občanom za prostovoljne prispevke,” so zapisali na društvu.

Gnezdilnice je delalo veliko otrok, pomagali so tudi starejši. Vir: Facebook, Društvo Ohranimo naravo čisto

“Projekt je lep primer sodelovanja društva in občanov, za namen večjega sobivanja z naravo, zato bomo akcijo zagotovo ponovili tudi drugo leto,” pravi Borut Ludvik, vodja projekta in predsednik društva Ohranimo naravo čisto.

Večgeneracijsko sodelovanje pri izdelavi gnezdilnic. Vir: Facebook, Društvo Ohranimo naravo čisto

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.