07:16, čet, 8. Avg

FOTO: Premiera KULTfesta uspela





V sproščenem ambientu Dravske ulice, se je v nostalgičnem rockabilly stilu 50-ih odvil prvi KULTfest na Lentu. Pripravili so ga člani Kluba mariborskih študentov. Skozi delavnice, izobraževanja, glasbene nastope in ponudbo milkshakeov so vsak dan Festivala Lent popestrili glasbeno-kulturni program v eni od najstarejših ulic Maribora.

Na KMŠ odru Bilbi in Gregor Stermecki, pod njim pa swing na ulici.
Na KMŠ odru Bilbi in Gregor Stermecki, pod njim pa swing na ulici.

Na Dravski ulici, kjer je stal prvi oder Festivala Lent (nekoč tudi znan Jurčkov oder), so mariborski študentje letos ustvarili novo zgodbo. Nastal je KMŠ oder, kjer so v sproščenem ambientu, z novo, mladostno energijo, nizali akustične večere in številne druge aktivnosti. S programom so “ustavljali” mimoidoče ter (na)polnili ulico.

Koncert_SmoothTaste_GalGjurin

S KULTfestom so ponudili priložnost mladim, nadobudnim glasbenikom (Filipu Vadnu in Maticu Jerebu, ptujski skupini Smooth Taste, duo Isometric, Sari Hercog, triu Aurora, mladi mariborski skupini IZIWEI, Ursuli & The Five Strings), da s svojimi nastopi poskrbijo za dobro voljo obiskovalcev Festivala. Popoldanski, kulturni program je med obiskovalci zbujal nostalgijo 50ih let in skozi fotografsko delavnico s Simonom Koležnikom, »Tort uro« Marka Breclja, pohodom na Piramido in filmom pod zvezdami, Tattoo izobraževanjem, Kendama in YO-YO delavnico ter Trivia večerom, obiskovalcem ponudil malo svežine ter otroške igrivosti.

Pohod na Piramido.
Pohod na Piramido.

Banda Ferdamana

Po Dravski ulici so odmevale tudi pesmi znane pevke Bilbi (Maje Pihler Stermecki), ki je pripravila akustični koncert skupaj s kitaristom (njenim možem) Gregorjem Stermeckijem. Za komično popestritev programa so poskrbeli impro ligaši Banda ferdamana.

Ursula and the 5 strings

Na KULTfestu se je tudi plesalo na ulici, The SwingBrats so pripravili delavnico swinga. Prvi KMŠ oder pa se je zaključil z nastopom Emilija A.C., mladega Rušana, ki med drugim sodeluje tudi s svetovno znanim Gramatikom.

Ekipa Kluba mariborskih študentov.
Ekipa Kluba mariborskih študentov.

Projekt KULTfest se je sicer odvijal že drugič, vendar je bil letos prvič del Festivala Lent, s čimer so mariborski študentje dokazali, da so mladi polni talenta, svežih idej in zagona, da izboljšajo svoj položaj ter “zbudijo nekoliko apatični Maribor“, so zapisali predstavniki Kluba.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.