21:38, čet, 28. Mar

FOTO: Prestižna Žametna večerja med vinogradi pokazala potenciale mladih v gostinstvu in turizmu





Danes se je s pričetkom ob 18. uri začela Žametna večerja med vinogradi,  edinstven gastronomski dogodek pod mariborsko Kalvarijo.

Omizju s 150 gosti je streglo skupno 80 študentov in dijakov mariborskih šol za gostinstvo in turizem, ki so v okviru t. i. long table (dolga miza) dogodka ustvarili prvovrstno vinsko-kulinarično doživetje. Prav ob tej Žametni večerji so lahko pokazali svoje kompetence in potenciale v gostinstvu in turizmu.

Dolga miza ali Long table za Žametno večerjo med vinogradi. Foto: Marko Pigac

Da lahko mladi delajo skupaj s priznanimi chefi, od katerih se lahko veliko naučijo in še bolj izkažejo svoje potenciale, pa tudi za to, da samemu dogodku dodajo tisto piko na i – dodano vrednost, sta bila k sodelovanju povabljena priznana slovenska chefa Igor  Jagodic (Restavracija Strelec) in Filip Matjaž (COB), ki sta bila mentorja “mladim upom” – dijaku SŠGT Maribor Erazmu Valnetinčiču  in študentu VSGT Maribor Tinetu Leopoldu. Žametna večerja je imela pethodni  meni, ki ga je zaokrožil mariborski chef Sebastjan Plevčak (Restavracija Sedem) z drzno sladico.

Utrinek z Žametne večerje 2023. Foto: Marko Pigac

Priprave na dogodek so vključevale obisk Pokrajinskega muzeja Maribor, kjer so dijaki in študenti s pomočjo digitalizirane interaktivne mize spoznavali značilne jedi in prehranjevalne navade štajerske prestolnice skozi stoletja. Žametno večerjo pa so  zaznamovale sestavine lokalnega oz. slovenskega izvora, vključno z odličnimi štajerskimi vini.

Žametna večerja med vinogradi 2023. Foto: Marko Pigac

Žametna večerja je sicer plod organizatorjev: Zavoda za turizem Maribor, Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem (VSGT) Maribor, Srednje šole za gostinstvo in turizem (SŠGT) Maribor, Biotehniške šole Maribor in podjetja Factumevent.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.