13:28, pet, 29. Mar

FOTO: Pretresljive fotografije sestradanih konj





Društvo za zaščito konj je ponovno objavilo pretresljive fotografije. Zapisali so da gre za sestradane konje v kraju Prestranek.

Njihov zapis objavljamo v celoti:

Danes smo dobili pretresljive fotografije sestradanih konj v kraju Prestranek. Ne na gradu Prestranek. Kobile tako sestradane, da jim žrebeta poginjajo od lakote. Primer rešujeta menda kar dve inšpektorici, tako na tiho bi rekla, z nekimi ureditvenimi odločbami, z nekim postopkom, za katerega sploh ne moreš izvedeti, kaj se dogaja, nekega konkretnega rezultata pa ni. Edino kar so ga menda prisilile je, da je nabavil nekaj malega krme. 15 kobil in 2 žrebička pa čakajo, da se bo tudi zanje nekaj premaknilo na bolje. Pa kolikor mi je znano, naj bi ti ljudje bili kar zelo dobro situirani, živali pa registrirane na pokojnega očeta.

Javno bom vprašala g. Branka Podpečana-direktorja inšpekcije, g. Matjaža Gučeka- direktorja uprave za varno hrano, ga. Ireno Šinko – ministrico za kmetijstvo, g. Ožbalta Podpečana iz urada za dobrobit živali, do kdaj še bom poslušala, da ste kadrovsko podhranjeni, da je treba dati ljudem možnost, do kdaj bomo morali Slovenci gledati takšne prizore in do kdaj bodo morale živali umirati tako krute smrti. Kdaj boste naredili red s konji v Komnu? Pojdite si jih pogledat, žrebci privezani za drevesa, brez hrane in vode.

Dovolj imam vaše kadrovske podhranjenosti, vašega dolgovlačenja in razlaganja, da je takšnih primerov samo 5 na leto! Šele začetek maja je, pa je že več kot 5 takšnih primerov!

Pojdite na veterinarsko fakulteto, pa naj povečajo vpis in znižajo vpisne kriterije, pa boste dobili na leto 200 veterinarjev in ne samo 50! Naredite nekaj, da se konča trpljenje teh ubogih rejnih živali! Dovolj je vaših statistik, spravite se na teren in začnite delat!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.