11:21, pet, 30. Avg

FOTO: Približno 40 kolesarjev na kolesarskem maratonu s Ptujske Gore po poteh občine Majšperk





Športno društvo Ptujska Gora je organiziralo kolesarski maraton, na skoraj 50-kilometrsko pot se je odpravilo približno 40 kolesarjev.

Kolesarski maraton so organizirali med aktivnostmi občinskega praznika občine Majšperk. Predsednik Športnega društva Ptujska Gora Bogdan Vinkler je izpostavil, da organizirajo ta maraton že od nastanka občine.

Kolesarji so se zbrali na igrišču pod Domom krajanov Ptujska Gora. Počasi so se namreč tja pripeljali eden za drugim in se v senci še nekoliko podružili in poklepetali. Skupaj so se še pogovorili, kje in kako bodo kolesarili, da bodo na cesti med ostalimi udeleženci prometa varni.

Proga za kolesarski maraton vedno teče po cestah občine Majšperk, dotakne pa se tudi drugih občin. Tako so se deloma zapeljali po cesti skozi Lovrenc na Dravskem polju in Apač na vzhodni strani, na zahodni strani pa Makol.

Kolesarji so imeli tudi nekaj manjših vzponov, sicer pa sam kolesarski maraton ne spada niti med najlažje niti med najtežje glede na zahtevnost. Vinkler je še dejal, da večinoma pridejo kolesariti na ta maraton tisti, “ki imajo že malo v nogah”, torej taki, ki so že izkušeni kolesarji. To pa se je videlo že med zbiranjem kolesarjev, večina se je med sabo tudi poznala.

Po tem, ko so naredili skupen načrt, da se bodo do Lovrenca na Dravskem polju vozili v strnjeni, zaprti skupini, nato pa se razdelili tako, da bodo hitrejši spredaj in se razporedili v manjše skupine, so krenili na pot.

Z igrišča so ob Domu krajanov zapeljali na cesto, zavili levo in se zapeljali mimo Ptujske gore proti Lovrencu na Dravskem polju in naprej.

Ob koncu pa jih je na cilju, ki je bil hkrati tudi start, čakalo še prijetno druženje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.