20:33, pet, 19. Apr

FOTO: Pričetek pomladi na mali tržnici





Potrebujete vrtičkarski nasvet? Imate doma odvečne sadike in zelišča, ki bi jih podarili ali zamenjali? Iščete svežo lokalno zelenjavo za sobotno kosilo? Vas mika dišeča kava na sončni ploščadi? Se sprašujete kako poteka čebelarjenje? Po skupinskem čiščenju je mala tržnica pripravljena, da z novim sijajem ponosnejše vstopi v novo sezono.

Prihajajočo soboto, 13. aprila bo na mali tržnici na Dominkuševi ulici v Mariboru, živahno. Od 8.00 do 13.00 ure boste na mali tržnici lahko izbirali med domačimi pridelki in lokalnimi izdelki, diščečo kavo in sladkimi prigrizki, osvežilnimi sokovi in limonadami. Prav tako bo poskrbljeno za druženje na ploščadi, pomladansko poslikavo oken, namizni tenis, vrtičkarske nasvete in predstavitev Mestnega vrta pod Gorco.

Mala tržnica, vir: Facebook mala tržnica
Mala tržnica, vir: Facebook mala tržnica

Ureditev kotička z zelišči in izmenjava rastlin ter sadik
Če imate doma odvečne sadike in zelišča, če je drevo limone preraslo vaše stanovanje, če balkonska džungla prerašča dimenzije vašega balkona lahko vse našteto prinesete na tržnico. Veseli bodo tudi posod zanje, obiskovalka Sabina Šram pa je že poskrbela za zemljo. Sadike, rožice ter sobne, balkonske in druge rastline boste lahko tudi izmenjali.

Vir: Facebook mala tržnica
Vir: Facebook mala tržnica

Otroški program
V soboto bo na mali tržnici poskrbljeno tudi za najmlajše. Na travniku ob tržnici bo Petja Labović brala pravljice, prav tako bodo potekale delavnica zasaditve mini vrtičkov iz odpadnih materialov.

Domača zelenjava, vir: Facebook mala tržnica
Domača zelenjava, vir: Facebook mala tržnica

Čebelarstvo: zakaj in kako? Aktivni čebelar Svetozar Mujović iz Dominkuševe bo predstavil čebelarsko dejavnost
V soboto bodo ob stalnih ponudnikih iz Mariborske tržnice še Čebelarstvo Lovrec, veganske dobrote Fajn Food At P’s, gurmanske in medicinske gobe Mujšnica – Kralj Luka, Kmetiji Skok in Liponik z jabolki in jabolčnimi izdelki, Bukvarna Ciproš Maribor z naborom knjig o vrtičkanju in drugem, Jumping Goat Cafe s hladno varjeno kavo, medeni izdelki Mr.Bee – Čebelarstvo Poslek, naravne dobrote Herbessa, granola Fruštek, Zadruga Dobrina, Zadruga za razvoj trajnostne lokalne preskrbe, z.o.o. , ekološko gnojilo Vermipur, Naša kašča z marmeladami, kompoti in žiti, Konopko z izdelki iz industrijske konoplje, naravna mila IOMY delights in bližnji sosed iz MČ Ivan Cankar Gallus drive-in s svežimi sendviči in jogurti za jutranjo malico.
Za osvežilne sokove in tortice ponovno poskrbi Pia Sencar – Špajza & S bar.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.