22:06, ned, 23. Jun

FOTO: Prireditev ob 90-letnici PGD Ptujska Gora in predaji novega gasilskega vozila ter praznovanje 28. dneva gasilcev





V soboto se je pod šotorom na igrišču pri domu krajanov in gasilcev Ptujska Gora odvijala veličastna prireditev ob 90-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Ptujska Gora.

Dogodek je bil še posebej slavnosten zaradi predaje novega gasilskega vozila GVC-1 Scania svojemu namenu, hkrati pa so praznovali tudi 28. dan gasilcev Gasilske zveze Majšperk.

Prireditev se je začela s svečano predajo novega gasilskega vozila

Občinstvo, sestavljeno iz gasilcev, krajanov in drugih gostov, je z navdušenjem spremljalo ta pomemben trenutek. Novo vozilo GVC-1 Scania bo društvu omogočilo še bolj učinkovito in hitro posredovanje pri intervencijah, kar bo dodatno okrepilo njihovo sposobnost zaščite in reševanja življenj ter premoženja.

Po uradnem delu prireditve je sledilo praznovanje 28. dneva gasilcev GZ Majšperk. Dogodek je bil izjemno dobro obiskan, saj se je zbralo veliko število gasilcev iz različnih društev ter njihovih podpornikov. Vzdušje je bilo polno ponosa, tovarištva in veselja, saj so se obeleževali dosežki in dolgoletno delo vseh, ki prispevajo k varnosti in dobrobiti skupnosti.

Ob 20. uri se je začela gasilska veselica z ansamblom Aplavz, ki je poskrbel za odlično glasbeno spremljavo večera. Veselica je bila dodatno popestrena z bogatim srečelovom, kjer so udeleženci lahko osvojili številne privlačne nagrade. Glasba, smeh in ples so napolnili šotor, udeleženci pa so se zabavali do poznih nočnih ur.

Prireditev ob 90-letnici PGD Ptujska Gora je bila več kot le slavnostni dogodek – bila je dokaz trdne skupnosti, predanosti in neomajne volje gasilcev, ki so pripravljeni pomagati v vseh okoliščinah. S svojo prisotnostjo in podporo so vsi zbrani izkazali spoštovanje do dolgoletnega dela in tradicije gasilstva na Ptujski Gori.

Foto utrinki:

Več v Občinskem informatorju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.