00:07, pet, 26. Apr

FOTO: Prvi festival Pohorske omlete





Na Hočkem Pohorju, pri Hotelu Tisa je potekal prvi Festival Pohorske omlete. Na dvodnevnem festivalu se je zbralo ogromno ljudi. Pričakala jih je Pohorska omleta pripravljena po tradicionalnem receptu. Tudi žive glasbe, zabave in dobre volje ni manjkalo.

“Pohorska omleta je med ljudmi zelo priljubljena sladica, vendar tista prava, pripravljena po tradicionalnem receptu, tone v pozabo,” je povedal organizator Robert Jeršič.

Pohorsko omleto si je leta 1953 izmislil takratni kuhar v Hotelu Tisa. Po tradicionalnem receptu je potrebno penasto umešati 3 jajca in 3 žlice sladkorja, na koncu pa dodati še 3 žlice moke. Maso pečemo 7 do 8 minut. “Ko je biskvit pečen, ga namažemo z brusničnim džemom, nadevamo z borovnicami in ga preložimo. Dodamo še sladko smetano in toplega postrežemo,” je razložil Jeršič.

Prvi Festival Pohorske omlete

Obiskovalci so lahko poskusili priznana Štajerska vina v hotelski vinoteki, si ogledali škratovo deželo in slap Skalca. Dogajanje so popestrili Ansambel Želja, harmonikarji Svetovnega združenja ljubiteljev harmonik in ljudski pevci in godci Samotarji iz Hoč.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.