04:23, ned, 8. Sep

FOTO: Se Glavni most kar dokončno zapira za promet? Namero župana nakazuje prometni znak, ki pa je zaenkrat še skrit





Te dni je v Mariboru zaprt Stari most, saj ga sanirajo. Kot kaže pa so načrtu županstva da most po končani dvomesečni sanaciji kar ostane zaprt za promet. Če to drži smo vprašali tudi v kabinet župana Saše Arsenoviča.

Na zgoraj zapisano, so se odzvali na MO Maribor, kjer so nam v odgovor poslali sporočilo za medije o sanaciji mostu. Sporočilo za medije, najde objavljen tudi na našem portalu, na tej povezavi. Ostale odgovore pa so pripravili v prihajajočih dneh. Zapisali so: “Namera o daljšem zaprtju Glavnega mostu po zaključen sanaciji za avtomobile je bila sporočena javnosti 26. julija s sporočilom za medije. Tam smo napisali, da bo zapora mostu za avtomobile podaljšana zaradi številnih dogodkov, ki se bodo na mostu ali Glavnem trgu zvrstili v mesecu septembru. O namerah za zaprtje cest MO Maribor ne potrebuje soglasja Mestnega sveta. To je navedeno v 45. členu Odloka o občinskih cestah, ki ureja zapore cest. Odlok o občinskih cestah je bil sprejet na 12. redni seji MS MO Maribor v začetku letošnjega leta. Po Zakonu o cestah (ZCes-2) je upravljavec avtocest in hitrih cest DARS, državnih cest Direkcija RS za infrastrukturo, občinskih cest pa občinska uprava. Po Odloku o občinskih cestah v Mestni občini Maribor je za upravljavca občinskih cest določen Urad za komunalo, promet in prostor, ki pokriva navedeno področje. Predstavniški organi (Državni zbor, Vlada RS, občinski ali mestni sveti) ne nastopajo v vlogi upravljavca državnih ali občinskih cest.”

Omenjeno namero je sicer razkril Miha Recek, ki je v prejšnjem mandatu deloval kot mestni svetnik in velikokrat opozoril na nepravilnosti v delovanju občine, na družbenem omrežju Facebook, kjer je tudi objavil fotografije prometnega znaka, ki nakazuje na to, da bo promet na Glavni most dovoljen samo za javni potniški promet in enosledna vozila, torej za kolesarje in motoriste.

Gre spet za manever župana, ki se odloča po svoji volji, brez posluha občanov, še manj pa mestnih svetnikov, mimo katerih je, kot kaže sprejeta pomembna prometna odločitev za Maribora. Mar ni mestni svet najvišji organ odločanja v lokalni samoupravi?

Z vprašanji smo se obrnili tudi na vse svetniške skupine, ki sedijo v mariborskem mestnem svetu.

Prometni znak, ki je postavljen pred Stari most, a zaenkrat še skrit nakazuje, da bodo osebna vozila, imela samo možnost smeri levo ali desno.

Druge novice

Comment

  • Sandi Kos

    18 avgusta, 2024

    Jaz upam, da naslednji zupan vse te njegove zadeve razveljavi… Ne vem zakaj so mariborcani tako tiho in mu samo kimajo… Rezultat ankete je dovolj jasen, da je razvoj Maribora zelo negativen…

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.