16:54, sob, 29. Jun

FOTO: Sklep praznovanja na Muti z zanimivimi gosti





Praznično dogajanje ob 30. občinskem prazniku na Muti se je zaključilo z bogatim nedeljskim popoldnevom.

Najprej so na svoj račun prišli najmlajši. Obiskala jih je vila Eksena in jim predstavila različne domišljijske junake.

Turistično društvo Muta je pripravilo bogat srečelov s kar tristo petdesetimi dobitki. Med glavnimi nagradami so bili potovanje z agencijo, športni dres koroškega odbojkarja Saša Škalekerja, nogometni pripomočki Jaka Bijola.

Pred občinsko stavbo so domačini na stojnicah predstavljali različne domače izdelke, ki so si jih obiskovalci lahko ogledali in kupili.

Kot sklepni gost je obiskovalce razveselil Adi Smolar, ki je tudi eden izmed častnih občanov Mute. Del svojega otroštva je namreč preživel prav v tej koroški občini. Povedal je, da se od smrti svoje mame na Muto vrača predvsem na pokopališče, zato mu je še večje zadovoljstvo, ko lahko pride tudi ob takih veselih dogodkih. Zbrane je preko avtorskih pesmi in simpatičnih osebnih nagovorov kar z odra, saj je mnoge poznal po imenu, spodbujal k dejanjem, ki bogatijo naša življenja in skupnosti.

Ob sklepu več dnevnega dogajanja na Muti je županja Angelca Mrak izrazila zadovoljstvo s številnim obiskom mnogih prireditev in dogodkov v tem prazničnem tednu. Hkrati se je zahvalila vsem društvom in posameznikom za odlično organizacijo praznovanja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.