18:21, ned, 1. Sep

FOTO: Slavnostna seja ob občinskem prazniku v Lovrencu na Pohorju s podelitvijo priznanj in nastopom Adija Smolarja





Ob 26. občinskem prazniku občine Lovrenc na Pohorju je 31. avgusta v tamkajšnjem Kulturnem domu potekala slavnostna seja občinskega sveta.

Župan Marko Rakovnik je v srčnem slavnostnem govoru med drugim poudaril: “Kakšen bo ta prostor čez trideset let, je odvisno od nas in tistih, ki prihajajo za nami. A skupnost je močna toliko, kolikor so močne vezi v njej. Če ne sodelujemo in se ne povezujemo, nam ne pomaga noben beton. Skupnost se gradi predvsem s pomočjo dobrih vezi.” Rakovnik je še dodatno razložil: “Dobre vezi med nami tkemo z dobro besedo, lepim pogledom in zavedanjem, da smo samo ljudje, ki se tudi motimo. Naša glavna želja bi morala biti tkanje vezi.”

Na slavnostni seji so nato podelili tri priznanja občinskega sveta in šest priznanj župana občine Lovrenc na Pohorju. Nagrajenci prihajajo iz vseh sedmih naselij v občini.

Priznanja občinskega sveta so prejeli:
– Bogdan Španbauer
– Saša Karničnik
– Mojca Polona Vaupotič

Priznanja župana so prejeli:
– Milena Pečnik
– Gašper Karničnik
– Lovrenc Paradiž
– Oratorij župnije Lovrenc na Pohorju za 10 let delovanja
– Vokalna skupina Ars za 25 let neprekinjenega delovanja
– Folklorno društvo Lovrenc na Pohorju za 45 let neprekinjenega delovanja

Celotno dogajanje je povezoval bogat kulturni program v besedi in pesmi. Prepevala je tudi nagrajena Vokalna skupina Ars. Vse zbrane pa je še posebej navdušil glasbeni gost Adi Smolar, ki je s svojimi legendarnimi pesmimi Lovrenčane na svoj način spodbujal, da bi bili dobri v veselje sebi in v dobrobit celotni skupnosti.

Obiskovalci slavnostne seje so si lahko na velikem platnu ogledali video posnetek, ki je prikazoval vse vidnejše projekte občine iz zadnjega leta.

Več v Občinskem informatorju na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.