03:48, sob, 22. Jan

FOTO: Sneg pobelil Maribor in okolico

Ponekod po državi sneži. Kot poroča Prometno-informacijski center za državne ceste, se je višjeležečih predelih sneg že dodobra oprijel vozišč. Svetujejo, da se vozniki na pot odpravijo s primerno zimsko opremo in prilagodijo hitrost razmeram na cestah.

Agencija za varnost prometa je že včeraj svetovala vsem udeležencem prometa, da pred odhodom na pot spremljajo razmere na cestah, saj se bodo vremenske razmere ta konec tedna ponekod močno spreminjale. “Poskrbite za lastno varnost in s tem tudi za varnost drugih. Ne bodite vzrok za prižig intervencijskih luči,” so pozvali na agenciji.

Glede na aktualne napovedi agencije za okolje so se ponoči padavine spet nekoliko okrepile. Po nižinah sneži in dežuje. Na severu je meja sneženja na nadmorski višini okoli 600 metrov, občasno pa lahko tudi nižje. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem od 8 do 11 stopinj Celzija.

Meja sneženja se bo dvigovala

V soboto bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Na severu bo sprva tudi po nižinah lahko snežilo, čez dan pa se bo meja sneženja začela dvigovati. Na Primorskem in deloma Notranjskem bo pihal veter južnih smeri. Popoldanske temperature bodo od 1 do 8, na Primorskem od 11 do 14 stopinj Celzija. V nedeljo bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *