20:35, čet, 27. Jun

FOTO in VIDEO: Športna sobota v občini Muta, dišal je tudi golaž





V soboto, 22. junija, so bili na Muti aktivni na različnih področjih. ŠMD Gortina je pripravilo kolesarski vzpon na Pernice in golažijado, Športni klub Sp. Muta pa je pripravil predstavitev različnih športov.

8. rekreativni kolesarski vzpon na Pernice

Ob 10. uri se je v Gortini začel 8. rekreativni kolesarski vzpon na Pernice, ki ga je organiziralo Športno in mladinsko društvo Gortina. Kolesarji, ki so bili razdeljeni v različne starostne skupine in posebno kategorijo e-koles, so se podali na 9,8 kilometrov dolg vzpon.

Med udeleženci so bili tako mladi in otroci, najmlajša kolesarka je bila stara osem let, kot tudi veterani, najstarejši udeleženec je bil star sedemdeset let.

Letos so prvič sodelovali tudi kolesarji z električnimi kolesi, in prav kolesar s tovrstnim kolesom je prišel prvi na cilj in to le v 22-ih minutah, medtem ko je najboljši čas z navadnim kolesom znašal 34 minut in 28 sekund. Vzpona se je skupno udeležilo dvaintrideset kolesarjev.

Predstavitev športov in turnir v balinanju na Spodnji Muti

Ob 9. uri je v Športnem centru Spodnja Muta potekala predstavitev različnih športov, ki jo je pripravil Športni Klub Spodnja Muta. Nogometni klub iz Radelj, lokostrelski klub in igralci namiznega tenisa so pokazali svoje spretnosti in omogočili obiskovalcem, da se preizkusijo v različnih športih.

Medtem je Društvo upokojencev Muta organiziralo turnir v balinanju, na katerem je sodelovalo skoraj trideset udeležencev iz balinarskih klubov širom Dravske doline in Koroške. Najboljšim tekmovalcem sta predsednik športnega kluba in županja podelila pokale in medalje.

6. tradicionalna Golažijada

Športni park Gortina je gostil tudi 6. tradicionalno golažijado, ki jo je pripravilo Športno in mladinsko društvo Gortina. Tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža je privabilo številne ekipe, ki so kuhale iz petih kilogramov srninega mesa, ki ga je priskrbela občina.

Ekipe so meso lahko pripravile že vnaprej doma, končno kuhanje pa je potekalo na samem prizorišču, kjer so si posamezne ekipe pripravile lepo izdelane stojnice, ki so jih na koncu poleg golaža tudi ocenili. Sicer je tričlanska komisija je ocenjevala videz golaža, okus, aromo in obdelavo mesa, medtem ko je posebna komisija, sestavljena iz enega člana vsake ekipe, izbirala najlepšo stojnico. Dogodek je privabil številne obiskovalce, ki so uživali v okusnem golažu in prijetnem vzdušju.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.