03:13, čet, 25. Apr

FOTO: Športno igrišče v Sveti Trojici je dobilo novo plast iz reciklirane gume





V Sveti Trojici te dni zaključujejo preplastitev športnega igrišča ob osnovni šoli. Preko fundacije za šport je namreč občina uspešno kandidirala in dobila sredstva, zdaj pa se želje športnikov in osnovne šole tudi uresničujejo.

Izvajalci ta teden pospešeno opravljajo preplastitev športnega igrišča ob osnovni šoli v Sveti Trojici v Slovenskih goricah, saj so bile stare površine že dotrajane. Da bo nova plast, ki je narejena tudi iz reciklirane gume, pomembna pridobitev ne samo za učence osnovne šole, ki imajo tam športno vzgojo, ampak tudi za vse rekreativce in športnike, ki vadijo in trenirajo na igrišču, meni trojiški župan David Klobasa.

Prva plast je sestavljena iz mešanice gume, peska in lepila. Gre za reciklirano gumo, ki se ji dodaja pesek, nato pa še poliuretansko lepilo. Druga preplastitev pa je akrilna barva, ki zapolni pore, tako da nastane gladka površina. Nato pa se narišejo še črte, nam je razložil predstavnik izvajalca podjetja Flora Sport Andrej Kosi. Po njegovih besedah takšna plast zdrži vsaj 15, lahko tudi več let.

Fotogalerija prve preplastitve športnega igrišča:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.