13:27, čet, 25. Apr

FOTO: Srčne šivilje Slovenije naredile rutke za male borce v bolnišnicah





Srčne šivilje Slovenije so stopile skupaj in dokazale, da z roko v roki ni ovire, ki se je ne da premagati.

“Po vrnitvi iz pediatrične onkologije v Skopju se nas je prošnja gospe direktorice še kako dotaknila in nas ni pustila pri miru. Iskali smo rešitev in pomoč,kako jim ponuditi roko pomoči oziroma jim pokazati, da niso sami. Izrazila je željo, kako imajo malih borcev kar veliko in si srčno želijo naglavnih rutk – sploh po kemoterapijah, ko jim laski odpadejo,” nam uvodoma pojasni Barbara Novak.

Projekt se je hitro začel razvijati 

Bilo je potrebno le eno sporočilo in projekt se je začel razvijati. Ustanovila se je Facebook skupina srčne šivilje v kateri so šivilje iz vse Slovenije in pričele so se šivati rutke ,ki so jih poimenovali srčne rutke. Odziv srčnih šivilj je bil vrhunski, zato so lahko prav takšne srčne rutke ponesli tudi do Sarajeva, kjer so jih prejeli mali borci in pa v Ljubljano.

“Vsakič znova dokazujemo, da skupaj zmoremo, mali borci po bolnišnicah pa bodo vsak s svojo unikatno srčno rutko dokazali,da so borci v pravem pomenu. Srčna hvala gre prav vsaki šivilji posebej, ki si je ali si še bo vzela čas in dala material za izdelavo rutke ali rutk. Projekt bomo peljali naprej z novimi idejami in novimi izzivi .Sedaj pa se pripravljamo, da zberemo okrog sto srčnih rutk, ki bodo šle na dolgo pot proti Skopju. Iz malih stvari zraste velika stvar – projekt ob katerem se nam še sanjalo ni, da bo lahko zajel tako velika območja. Srčnost ne pozna meja … Hvala vsem v imenu vseh, ki bodo s ponosom nosili srčno rutko,” nam je sporočila prostovoljka Barbara Novak.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.