08:02, tor, 23. Apr

FOTO: Srečanje Ursule von der Leyen in Nataše Pirc Musar





Predsednica republike Pirc Musar na Obrežju na slovesnosti ob vstopu Hrvaške v schengensko in evrsko območje in na prvem srečanju s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen.

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar se je danes, 1. januarja 2023, opoldan udeležila slovesnosti ob vstopu Republike Hrvaške v schengensko območje in v območje evra.

Ob vstopu Hrvaške v schengensko območje in v območje evra je na mejnem prehodu Obrežje/Bregana potekalo trilateralno srečanje Republike Slovenije, Republike Hrvaške in Evropske komisije pod vodstvom gostitelja, predsednika hrvaške vlade Andreja Plenkovića, slovenske predsednice Nataše Pirc Musar in predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen.

Foto: Anže Malovrh/STA.

Po trilateralnem srečanju so predsednica republike Pirc Musar, predsednik hrvaške vlade Plenković in predsednica Evropske komisije von der Leyen podali izjave za javnost. “To je dan za slavje, obdobje novih začetkov, novih poglavij in ni kraja v Evropi, ki bi danes bolje predstavljal nov začetek, kot je to na ta dan Hrvaška,” je ocenila von der Leyen po tristranskem srečanju s Pirc Musar in Plenkovićem.

Foto: Anže Malovrh/STA.

Po slovesnosti se je predsednica Republike Slovenije sestala s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen. To je bilo njuno prvo srečanje, odkar je predsednica Pirc Musar prevzela dolžnosti predsednice republike.

Foto: Anže Malovrh/STA.

Predsednico republike je ob tej priložnosti spremljala ministrica za zunanje zadeve Republike Slovenije Tanja Fajon.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.