10:24, pon, 29. Jul

FOTO: Staro prikolico z nekaj truda prenovila v moderno počitniško bivališče





Petra Novina nas je “spustila” v svojo počitniško prikolico, ki sta jo z možem prenovila.

Povedala nam je, da so sprva z družino kampirali v šotoru: “Dali smo čez zelo huda neurja. Ponavadi smo bili celo v prvi vrsti do morja, tam pa se vsa neurja še bolj občuti. Do sedaj smo imeli “second hand” šotor.” Odločali so se za nakup novega šotora, a se na koncu odločili za nakup rabljene prikolice. “Bivanje v njej je veliko bolj prijetno kot v šotoru. Poleg tega si dvignjen od tal, voda ti ne more zaliti spalnice, postavljanje je veliko hitrejše. V večini imaš že vse urejeno za bivanje in še varnejše je, če se odlomi kakšna veja.”

Če bi se odločila za nakup novega šotora, bi zanj odštela okoli 1000 evrov. Tako sta dala malo več za rabljeno prikolico, ki pa je bila zelo ohranjena. “Ni potrebovala ogromne prenove. Tako da sva se z nekaj truda, dobro vizijo in predvsem veliko pozitivne energije lotila prenove. Želela sva, da bi se v prikolici počutili domače, da bi bila optično bolj prostorna in praktična,” nam je povedala.

Petra je zelo občutljiva na barvne kombinacije in estetiko, tako da je bila prva poteza spremeniti barvo, kar je tudi optično povečalo njeno notranjost. “Nekaj stvari sva se znebila, od pomivalnega korita, štedilnika do plinskega hladilnika. Kuhamo vedno zunaj, če bo sila, imamo noter polt, kamor se lahko priključi indukcijo. Dodala sva novi hladilnik na elektriko, kar se mi zdi bolj varno kot na plin, in še eno dodatno omarico, da sva si ustvarila delovno površino,”  je opisala.

Zamenjala sta tudi stare zavese za nove roloje in še nekaj manjših sprememb, ki so doprinesle, da se v prikolici počutijo domače in prijetno. “Upam, da nam bo še dolgo služila in nas popeljala na čudovite pustolovščine,” je zaključila.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.