19:32, čet, 18. Apr

FOTO: Stebri za elektriko in javno razsvetljavo v Vitomarcih kmalu del preteklosti





V središču občine Sveti Andraž v Vitomarcih so ob obnovi ceste skozi naselje uredili tudi nove električne kable, ki pa ne bodo več v zraku, ampak pod zemljo. Umaknili pa bodo tudi kable za javno razsvetljavo.

Električni kabli v središču Vintarovcev po novem pod zemljo. Vir: Občina Sveti Andraž

V sklopu prvega in drugega dela obnove centra, ki sta bila izvedena lani, so delavci kar sproti polagali cevovod za podzemno elektriko. V prejšnjem mesecu pa so ob cesti sneli tudi vse električne drogove, zdaj tako ob cesti že potekajo pod zemljo, nam je povedala županja občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah Darja Vudler Berlak. V naslednjih dneh pa bodo odstranili tudi vse betonske drogove. Županja verjame, da bo s tem center dobil tudi lepšo podobo.

Dela so potekala skupaj z obnovo ceste.

Odstranili bodo tudi kable za javno razsvetljavo

Podobno se bo kmalu zgodilo tudi s kabli za javno razsvetljavo. Nekaj aktivnih kablov za javno razsvetljavo namreč zdaj še teče po zraku. Tudi te bodo odstranili. Delujoči kabli za javno razsvetljavo pa bodo prav tako pod zemljo, po drogovih pa se bodo vzpenjali do svetilk.

Županja Svetega Andraža kaže na stebre električne napeljave in javne razsvetljave.

Oboje velja za že vračunano investicijo podjetja Elektro Maribor. Županja Vudler Berlak je povedala, da se podjetje aktivno vključuje v dogovorjene investicije občine. S podjetjem imajo namreč letne in dolgoročne plane, v okviru tega pa se tudi dogovarjajo za časovno izvedbo del.

Delavci med polaganjem cevovoda za kable.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.