07:49, čet, 25. Apr

FOTO: Ta vikend v Kungoti državno prvenstvo v badmintonu





V soboto in nedeljo, 4. in 5. februarja 2023, je v Kungoti 66. državno prvenstvo v badmintonu.

Tekmovanje bo potekalo v telovadnici Osnovne šole Zgornja Kungota. V soboto se začne ob 9. uri, v nedeljo pa so od 10. ure najprej polfinalna tekmovanja, nato pa še finalno.

Organizator tokratnega državnega prvenstva v badmintonu je Badminton klub Kungota. Pričakujejo 35 fantov in 16 deklet v posameznih kategorijah in skoraj 50 dvojic. Tekmovali bodo v petih kategorijah, fantje in punce posamezno, dvojice in mešane dvojice.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali tako sobotna kot nedeljska tekmovanja in navijali za svoje favorite. Vstopnine ni.

Da na samem tekmovanju pričakujejo tudi najboljše iz Slovenije, je potrdil Marko Herman iz Badminton kluba Kungota. Izpostavil je, da se bodo pomerili najboljši iz Slovenije, Pravi, da pri fantih nekako ne more izpostaviti finalista, saj ostaja precej odprto, pri puncah pa je omenil Petro Polanec.

 

Sedanji tekmovalci so nasledniki zlate generacije

Pred osmimi leti je v Kungoti že bilo državno prvenstvo v badmintonu, vse od takrat so po besedah Hermana vzgojili novo generacijo odličnih tekmovalcev, ki bodo, tako upa, stopili v kar precej velike čevlje, ki so jih pustili njihovi člani zlate generacije. Vsekakor pa imajo v klubu kar nekaj dobrih igralcev in igralk. “Pri fantih se je odprlo kar nekaj možnosti, tako da bi Mark Koroša in Andraž Pungartnik lahko presenetila. Tudi pri puncah (Vesna Brlič in Vesna Halič) si nadejamo kakšnega dobrega rezultata,” pravi Herman.

Vesna Halič in Vesna Brlič. Foto: Fotodak, z dovoljenjem BK Kungota

Takšno tekmovanje zahteva kar precej organizacijskih izzivov. “Brez naših članov, ki so namerili izjemno delo, takšnega tekmovanja ni mogoče organizirati. Seveda pa brez podpore občine in osnovne šole takšnega tekmovanja v naši občini ne bi bilo mogoče izvesti,” še pravi Herman.

Mark Koroša. Foto: Fotodak, z dovoljenjem BK Kungota

Klub deluje od leta 1999

Badminton klub Kungota je nastal leta 1999. Prvotno je bilo to rekreativno družba, nato so začeli otroci rekreativcev trenirati in potreba je nastala bo boljši organiziranosti. “Hitro po nastanku smo se priključili v slovensko badmintonsko zvezo. Tudi rezultati so kmalu prišli.
Trenutno imamo 2 skupini podmladka (tekmovalno in začetniško) s skupaj približno 23 otroci. V klubu deluje tudi sekcija rekreativcev, ki je bila vsa ta leta super podpora v klubu,” je povedal Herman in dodal, da trenirajo v hali Gokop v Zgornji Kungoti, “kjer imamo idealne pogoje za treninge, saj imamo 4 igrišča vedno na voljo in to celo leto. Sicer to pomeni tudi velik finančni zalogaj, vendar ga nekako uspevamo s pomočjo občine in donatorjev pokriti.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.