14:33, sre, 26. Jun

FOTO: Tako izgleda vlakopralnica





“Dobrodošli v vlakopralnico. Lepše vreme je tudi čas za čiščenje umazanije iz voženj in saharskega peska,” so zapisali na Facebook strani Grem z vlakom.

“Kako se pere potniške garniture, vagone in lokomotive? V bistvu podobno, kot cestna vozila, vendar na tirih. Redno pranje vozil poskrbi za čiste površine in lepši videz ter podaljšuje tudi njihovo življenjsko dobo,” so dodali.

Temeljito čiščenje notranjosti poteka periodično

“Super, me pa zanima kako pogosto so oprana tla v vlakih, presesani sedeži? Zadnje čase na gorenjski progi tla grozno umazana. Vidi se da je nekdo sicer letel s cunjo skozi, ampak vse spacano kot da bi letel cez cel vlak z eno in isto vodo in cunjo. Tudi to nam je potnikom pomembno. Pohvalim pa da nikoli ne vidim smeti po tleh,” je zapisala Mateja in prejela odgovor: “Čiščenje “na hitro” poteka po vsaki vožnji, večje čiščenje pa ob koncu obratovanja določene potniške garniture. Temeljito, popolno čiščenje notranjosti in globinsko čiščenje sedežev pa poteka periodično (tako, da se enakomerno pokrije celotni vozni park). Na čistočo notranjosti vpliva slabše vreme in (žal) odnos nekaterih potnikov (sedeži + čevlji 😒).”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.