22:21, pet, 26. Jul

FOTO: Tako je bila videti aretacija iskanega Slovenca





Včeraj so policisti in kriminalisti v BiH na območju Vzhodnega Sarajeva izvajajo akcijo pod kodnim imenom “Tokio” s ciljem odvzema pripadnika organizirane hudodelske združbe, ki se je v preteklem obdobju ukvarjala s preprodajo prepovedane droge kokain.

Gre za Slovenca, ki je bil na seznamu iskanih oseb

Je državljan Republike Slovenije in BiH , za katerim je bila razpisana tiralica Interpola Slovenije zaradi kaznivega dejanja » Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami«.

V okviru preiskave, ki je trajala dlje časa pod nadzorom tožilstva BiH, je bilo ugotovljeno, da je po begu v BiH (katere državljan je) oseba še naprej vodila organizirano hudodelsko združbo, ki se ukvarja z mednarodnim prometom z mamili na območju Evropske unije, Bosne in Hercegovine, Republike Srbije in Republike Črne gore.

V okviru preiskave so organi pregona zasegli kilogram kokaina, več kot 120 tisoč evrov, štiri pištole, strelivo, vozila prenosni računalnik, pa tudi več mobilnih telefonov.

Slovenska policija je v kampanjo vključila dva ubežnika

Pred časom smo poročali, da je slovenska policija v kampanjo najbolj iskanih kriminalcev v Evropi vključila prav njega.

Marina Kramberger, rojena leta 1990, ki bi morala prestati eno leto in tri mesece zaporne kazni zaradi več kaznivih dejanj goljufije, poleg tega je osumljena več drugih kaznivih dejanj goljufije, za kar je zagrožena zaporna kazen do treh let, in je že dlje časa iskana. Mladen Samardžija, rojen leta 1990, obdolžen kaznivega neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, za kar je zagrožena kazen do 10 let, tudi on je že dlje časa iskan in nevaren.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.