00:20, sob, 20. Apr

FOTO: Tone Partljič je v polni dvorani v Pesnici predstavil svoj novi roman Veter z vzhoda





Sinoči je v Kulturnem domu Pesnica Tone Partljič predstavil nov roman Veter z vzhoda.

V polni dvorani, ki bo od junija naprej nosila ime tokratnega gosta Toneta Partljiča, je občinstvo z zanimanjem prisluhnilo pisatelju in moderatorki Darki Tancer-Kajnih, ki sta skupaj odstirala ozadje novega romana Veter z vzhoda. Pogovor sta pripravila Bralni klub Marica iz Pesnice in založba Beletrina.

Darka Tancer-Kajnih in Tone Partljič sta v Pesnici predstavila roman Partljiča Veter z vzhoda. Foto: Matjaž Partlič

Odlomke sta brala pisateljeva prijatelja, dramska igralca Rado Pavalec in Peter Ternovšek. Uro in pol dolga prireditev se je končala z druženjem in podpisovanjem knjig.

Rado Pavalec in Peter Ternovšek sta brala odlomke iz romana. Foto: Matjaž Partlič

Tone Partljič se v romanu poda v trideseta leta, v napet zgodovinski čas, ki ga med drugim zaznamujejo prebujanje delavskega gibanja, smrt Rudolfa Maistra in atentat na kralja Aleksandra v Marseillu ter kanclerja Dollfusa na Dunaju. Roman, ki je žlahtna mešanica fikcije in resničnosti, predstavlja kopico zgodovinskih osebnosti, v središču zgodbe pa so dijaki, ki se jim počasi odpira širši pogled na svet, v katerem živijo, ob tem pa se seveda zapletejo v bolj ali manj usodne težave. Mimo vsega tega pa mirno in vztrajno teče Drava, ki se ne da motiti.

Dvorana v Kulturnem domu Pesnica je bila polna. Foto: Matjaž Partlič

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.