12:10, sob, 20. Apr

FOTO: Tradicionalno srečanje upokojencev v Vuzenici





Znotraj 23-letne tradicije Vuzeniških dnevov, so svojih 13 let s tradicionalnim srečanjem danes obeležili koroški upokojenci. Tudi letos so se zabavali, družili in veselili v šotoru, ob glasbi in plesu.

Upokojence koroške regije vsako leto v goste povabijo člani domačega Društva upokojencev Vuzenica. Kot je povedal njihov predsednik Oto Vačovnik, starejši potrebujejo druženje. “Izkoristimo priliko vsako leto v času Vuzeniških dni. Udeležba je vsako leto velika, letos pa še posebej, saj je bilo prijavljenih kar 175 upokojencev.”

Kakor je v navadi, je zbrane tudi letos nagovoril župan Občine Vuzenica Franjo Golob, ki se je starejšim zahvalil za “vso dosedanje delo in žulje, ki ste ga vložili v naše kraje. To so temelji naši krajev” je dejal in jim zaželel prijeten in pester popoldan za njih.

upokojenci vuzenica

Upokojenke in upokojenci so povedali, da v Vuzenico zeli radi prihajajo ter, da so vsakič veseli vabila: “Lepo se imamo, ko se srečamo spet po enem letu“, “poklepetamo, se družimo pa tudi nazdravimo na dobre stare čase“, “lušno je“. Tudi tokrat so prisluhnili ali celo zapeli kakšno kitico “domačih”, med nastopom harmonikarja Davida Kneza in pevk zbora DU Vuzenica. Občudovali pa so plesalke skupine Smaragdne oči, ki so jim predstavile nekaj ekstravagance drugi kultur: country, flamenco in ciganski ples.

Kot vsako leto, so tudi tokrat za zaključek uradnega dela srečanja v šotoru podelili pokale in priznanja ekipam, ki so se najbolje izkazale v kegljanju. Na dopoldanskem turnirju jih je sodelovalo 6, 4 moške in dve ženski ekipi, obe prvi mesti pa so si priborili upokojenci iz Slovenj Gradca.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.