15:21, pon, 2. Sep

FOTO: Tudi na Destrniku so prvošolčki veselo prvič stopili v osnovno šolo in se imeli odlično





Na Destrniku so v matično Osnovno šolo Destrnik-Trnovska vas vstopili prvošolci, ki bodo tam obiskovali 1.a in 1.b razred. Prvi obisk šole je bil sproščen, dobili so malico, delovne zvezke, rutice in kresničke, povrh vsega pa še varuhe iz devetih razredov.

V Osnovni šoli Destrnik-Trnovska vas so sprejeli 32 prvošolcev, razdeljenih v 1.a in 1.b razred. Najprej so njih in njihove starše nagovorili ravnateljica, županja in predstavnik policije. Ravnateljica jim je zaupala dve skrivnosti. Prva skrivnost je bila, da so tudi superheroji nekoč obiskovali prvi razred in da so vsi prvošolčki zdaj kot pravi superheroji, saji imajo vsi kakšno super lastnost, ki jo bodo lahko v šoli pokazali. Druga skrivnost pa je, da so tudi učiteljice in ona nekoč bile v prvem razredu, zato vedo, kako ji je.

Županja je povzela skrb Občine Destrnik za čim boljše delovanje šole in varnost otrok na poti v šolo in iz nje. Tako prvošolčkom kot vsem drugim učencem je povedala tudi, da so jim med počitnicami uredili atletsko stezo.

Na šoli pa so poskrbeli, da bodo prvošolci imeli varuhe iz devetih razredov. Ti bodo prvošolcem na voljo za pogovor, za spodbudne besede in tudi za druženje. Že danes sta Maša in ANej pomagala prvošolcem skočiti čez prag v učilnici.

Anej in Maša sta prvi šolski dan pomagala prvošolčkom

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.