14:39, pet, 19. Apr

FOTO: Uspešno zaključen 21. festival letni oder Ruše 2020





S stand up predstavo Tadeja Toša, so organizatorji včeraj uspešno zaključili Letni oder Ruše 2020. V štirih dneh ga je na vseh prizoriščih, v skladu z vsemi pravili NIJZ, obiskalo 2.200 obiskovalcev. Kot poudarjajo, ni bilo enostavno, a odlični ekipi je uspelo dosledno zadostiti vsem pogojem in zahtevam NIJZ.

Tradicionalni festival Letni oder Ruše je pod streho. Štiri dnevno dogajanje je včeraj zvečer, z izjemnim nastopom, največ na temo aktualnega virusa in z njim povezanih situacij, zaključil odlični Tadej Toš. Njegova predstava je bila, tako kot koncert skupine Mi2 v četrtek, razprodana do zadnjega dovoljenega sedišča. NIJZ je namreč omejil obisk na maksimalno 500 ljudi.
Odlično obiskani so bili koncerti Challeta Salleta, Okustičnega in Neishe ter predstava KUD-a Pekre Limbuš, Grenlandija. Organizatorji so zadovoljni tudi z obiskom otroških in spremljevalnih predstav v Domu kulture Ruše in v Športnem parku.

Skupaj je festival letni oder Ruše 2020, v štirih dneh, obiskalo 2.200 obiskovalcev.

Dosledno upoštevanje pravil NIJZ

Organizatorji so potem, ko so uspeli pridobiti dovoljenje NIJZ za izvedbo festivala, dosledno upoštevali vsa pravila in njihove zahteve. Na vsaki predstavi so morali poskrbeti za socialno distanco med sedišči obiskovalcev, 8 metrsko razdajo med odrom in obiskovalci, za nošenje mask ekipe in obiskovalcev, za razkužila … Da so izvajali vse v skladu z zahtevami, je potrdila tudi zdravstvena inšpektorica, ki je skupaj s policijo obiskala prizorišče.

“Ni bilo lahko. Daleč od tega,” pojasnjuje v.d. direktorja Lucija Smolnik: “Zahteve NIJZ so bile zelo jasno določene in morali smo jih dosledno spoštovati. Morda komu od obiskovalcev ni bilo všeč, da smo jih na vsakem koraku opozarjali na spoštovanje zahtevanih pravil NIJZ, a so bili res strpni in dosledni. Tudi 8 metrska luknja med nastopajočimi in obiskovalci je zevala kot prepad, ki pa nam ga je uspelo premostiti z odlično energijo, odličnimi nastopi izvajalcev in pozitivnimi vibracijami obiskovalcev, ki so pokazali, kako zelo si želijo tovrstnega dogajanja in druženja. Predvsem pa poklon ekipi in prostovoljcem, ki so v teh dneh dali vse od sebe, da bi bili zadovoljni, varni in zdravi vsi, obiskovalci, nastopajoči in seveda tudi člani ekipe in prostovoljcev.”

Pri sami izvedbi je organizatorje podpiralo še vreme, saj je kljub slabim napovedim in občasnemu dežju, ta vselej prenehal pred pričetkom večernih dogodkov. Organizatorji so se odločili, da festivalsko dogajanje razširijo še dva petka po festivalu Letni oder Ruše, v Športnem parku Ruše.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.