02:13, čet, 25. Apr

FOTO: V Botaničnem vrtu v Pivoli je ta teden Majski sejem rastlin s stojnicami, predavanji, delavnicami in razstavo





V Botaničnem vrtu v Pivoli imajo ta vikend majski sejem rastlin, na katerem najdete raznoliko ponudbo rastlin in še česa drugega.

Tam so namreč tako v soboto kot nedeljo ponudniki sadik vrtnin, dreves in grmovnic kot tudi ponudniki izdelkov iz ovčje volne za boljše vrtnarjenje, semena trave in drugega ter izdelkov iz plodov in cvetja, namenjenih za gospodinjstvo in prehrano, prav tako tudi kakšne zanimive igrače in še mnogo drugega iz naravnih materialov.

Sejem je že 14. po vrsti, v tem času nimajo samo stojnic, ampak tudi razna strokovna predavanja na temo uporabe rastlin in samooskrbe. Ob tem pa imajo tudi spremljevalne dejavnosti za otroke in odrasle.

Danes, v soboto, 13. maja 2023, so imeli ob 10. uri predavanje Samonikle in gojene rastline za prehrano in zdravje (Borut Cerkvenič), nato pa še delavnice: Opazovanje živali v naravi in origami (DOPPS) ter razstavo Ekosistemi Slovenije in Biodiverziteta, Nacionalni inštitut za biologijo.

V nedeljo, 14. maja 2023, pa bodo od 10. ure imeli najprej predavanje Shranjevanje semen za domači vrt (Brigita Šušteršič, Brigitin vrt), nato pa delavnice: Zvoki v vrtu (Društvo študentov naravoslovja), prav tako tudi razstava: Ekosistemi Slovenije in Biodiverziteta, Nacionalni inštitut za biologijo.

Predavanja in razstava so v večnamenskem objektu v botaničnem vrtu. Delavnice se bodo odvijale v neposredni bližini predstavitvene stojnice društva.

 

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.