22:24, sob, 6. Jul

FOTO: V domu starostnikov ju je povezalo to, da imata oba rada isto glasbeno skupino





Zgodilo se je v Domu Danice Vogrinec Maribor za prvi maj, ko so sicer običajne prvomajske budnice. Eden od stanovalcev je zaposlenega, ki je bil pri njemu v sobi, vprašal, ali pozna skupino Iron Maiden. Sledilo je pravo veselje.

“Za prvomajske praznike se ljudje radi udeležijo piknikov ter veselic, kjer glasbe ne manjka in tako tudi mi, danes že ves dan poslušamo glasbo. Zjutraj nas je prebudila budnica, sedaj se glasba vrti na radiu in televiziji, skratka imamo se “fajn”,” so zapisali na Facebook strani Doma Danice Vogrinec in nadaljevali: “Ampak glasbo ljudje poslušamo tako ali tako skoraj vsaki dan, lahko bi rekli, da to ni nič nenavadnega! In na kaj pomislite, ko povežete glasbo in starostnika?
Skoraj samoumevno, da na ljudsko in narodnozabavno glasbo! V večini imate morda prav. AMPAK!”

Vir: Dom Danice Vogrinec Maribor

Prav prijetno presenečenje se je zgodilo: “Danes se je iz postelje oglasil glas, ki je nagovoril našega zaposlenega: “Čuj fant! Ti poznaš Iron Maiden?” Gospod pove, da obožuje skupine Iron Maiden, Queen in Uriah Heep. Da je skupini Queen leta 1979 in Iron Maiden leta 1984 gledal v živo v Ljubljani.” In kar naenkrat sta se našla dva, ki poslušata podobno glasbo. Stanovalec je namreč kaj kmalu zaslišal glasbo skupine, ki jo je omenil. Kot kaže, je taka glasba všeč tudi zaposlenemu, ki je najverjetneje kar preko telefona poiskal na spletu Iron Maiden in jo predvajal stanovalcu. Pa še fotografirala sta se za spomin.

“Ko besede naletijo na prava ušesa, saj je naš zaposleni tudi v teh glasbenih vodah, nastane naslednja slika in seveda se je gospodu zavrtela “prava muzika” tudi na You tube,” so zapisali za konec.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.