06:38, sre, 26. Jun

FOTO: V Dvorjanah si lahko ogledate več umetnij, ki so nastale na 15. likovni koloniji Duplek Art





Do konca tega meseca je v Kulturnem domu Dvorjane na ogled razstava prvega dela slikarskih del, ki so nastala na letošnji mendarodni koloniji Duplek art. Dela so na ogled v dvorani, kjer imaj sicer dejavnosti tudi Medgeneracijski center Danica Duplek.

Rajko Ferk je tudi letos zbral skupaj več slikarjev in slikark iz desetih držav ter jih gostil na mednarodni likovni koloniji Duplek Art 15. Poleg njega je na koloniji ustvarjala tudi njegova žena Irena Ferk, slikarji in slikarke pa so se zbrali prvo soboto v juniju in nato ustvarjali. Veliko emd njimi je takšnih, ki so sodelovali tudi prejšnja leta, devet od skupono 34 pa jih je bilo prvič.

Slikarska dela so raznolika. Pri delih se vidi, da mnogo avtorjev sledi svojemu stilu in slogu, prav tako tudi tehniki. Nekaj slik je tudi večjega formata.

Rajko Ferk ob tem sporoča, da gre za prvi del likovnih del mednarodne likovne kolonije Duplek art 15. Druga polovica slik bo na ogled 30.junija 2024, ko bodo prvo pospravili in jo preselili v Supernovo v Kamnik.

Veseli, da imajo novo razstavo v dvorani Kulturnega doma Dvorjane, pa so tudi v Medgeneracijskem centru Danica Duplek. Manuela Strmšek Adam, vodja MGC Danica Duplek, je na odprtju tokratne razstave povedala, da se njihovi člani razveselijo, ko imajo na ogled nove umetnije, in si jih tudi z veseljem med svojimi dejavnostmi ogledajo. Vsakič znova najdejo tudi slike, ki jih občudujejo in ugotavljajo, kako so narejene.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.