16:53, čet, 28. Mar

FOTO: V eksploziji huje poškodovan 57-letni moški





V eksploziji na območju Grosuplja huje poškodovan 57-letnik.

Včeraj popoldne malo čez 17. uro je v naselju Ponova vas, občina Grosuplje, med popravilom motornega kolesa prišlo do eksplozije plinov nevarne snovi in požara v delavnici, poroča Uprava za zaščito in reševanje RS: “Požar se je razširil tudi v pritlične prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Grosuplje, Ponova vas, Št. Jurij, Šmarje – Sap in GB Ljubljana so pogasili požar. V požaru se je huje poškodovala ena oseba, kateri so gasilci do prihoda reševalcev NMP ZD Ivančna Gorica in UKC Ljubljana nudili prvo pomoč. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana. O dogodku je bila obveščena tudi policija.”

V nedeljo so bili ljubljanski policisti nekaj po 17. uri obveščeni o eksploziji in požaru v garaži ene izmed hiš na območju Grosuplja, v dogodku pa je bil huje poškodovan 57-letni moški.

Vzrok še ni znan

Požar, ki je se je razvil po eksploziji, se je razširil tudi na zunanji del hiše. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, ter policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Vzrok za požar še ni znan, sumijo pa, da se je vnela neznana hlapljiva snov v prostoru.

Poškodovanca, ki je bil v prostoru sam, so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju. Policisti bodo opravili ogled in nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.