08:57, pet, 29. Mar

FOTO: V hišni preiskavi našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje





Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so zaradi utemeljenih razlogov za sum, da 31-letna slovenska državljana, v bližini Maribora, izvršujeta kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), pridobili odredbo Okrožnega sodišča v Mariboru za hišno preiskavo.

Včeraj, 23. 6. 2022, so kriminalisti pri opravljanju hišne preiskave v stanovanjski hiši našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, v katerem sta osumljenca imela posajenih 180 sadik prepovedane droge konoplje.

V stanovanjski hiši sta z namenom nadaljnje neupravičene prodaje hranila približno 1,5 kg prepovedane droge konoplje, prav tako pa sta hranila tudi manjše količine prepovedanih snovi v športu.

Po zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1. Za kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od enega do desetih let.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.