09:04, pet, 21. Jun

FOTO: V Hočah pripravili odličen sprejem za slovensko baklo





V občini Hoče-Slivnica so včeraj sprejeli slovensko baklo, ki te tedne potuje po Sloveniji. Pri večnamenski dvorani v Hočah je bila uradna prireditev, do tja pa je skupaj z baklo tekla množica učencev skupaj s športniki in županom te občine.

Veliko tekačev je teklo s slovensko baklo, med njimi sta bila tudi športnika, ki sta pred leti, vsak na svojem področju tekmovala na olimpijskih igrah, prav tako župan Marko Soršak. Zaradi študijskih obveznosti na tek s slovensko baklo ni mogla priti Metka Lobnik, judoistka iz občine Hoče-Slivnica. Prav zanjo bodo na letošnjih olimpijskih igrah lahko navijali domačini in drugi, saj bo tekmovala na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu.

Ko so tekači skupaj s slovensko baklo prišli pred dvorano, pa jih je pričakala že množica otrok, saj je v bližini šola, tako da so lahko prišli pogledati in počastiti slovensko baklo, simbol trdnosti, modrosti, povezovanja in upanja. Sledil je nastop deklet, ki so s krogi tvorile znak olimpijskih iger.

Župan nam je med drugim povedal, da v občini skrbijo za razvoj športa tako, da lahko pri tem sodelujejo že najmlajši. Občini Hoče-Slivnica pravzaprav res lahko rečemo, da je olimpijska, saj se ponaša s športnikoma, ki sta že bila na olimpijskih igrah, s športnico, ki bo letos na olimpijskih igrah, v prihodnosti pa se lahko ob taki spodbudi najde še kakšen športnik ali športnica, ki bo prav tako segel tako visoko.

Župan pa je omenil še nekaj, namreč ob koncu prireditve so izpustili še več golobov, ki veljajo za simbol miru. Pred davnimi leti so se na olimpijskih igrah v Grčiji dogovorili, da se bodo v času olimpijskih iger ustavile vojne. T

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.