22:18, čet, 4. Jul

FOTO: V Kamnici danes uradno odprli prenovljeno igrišče





Pri osnovni šoli v Kamnici pri Mariboru so danes odprli prenovljeno večnamensko igrišče. Obnovitvena dela potekajo tudi pri OŠ Prežihov Voranc v središču Maribora, v četrtek pa so že predali namenu nova igrala v dveh vrtcih na Studencih.

V okviru prenovitvenih del na zunanjem igrišču OŠ Kamnica so po navedbah kabineta župana Saše Arsenoviča obnovili obstoječe igrišče za rokomet, mali nogomet in košarko.

Odstranili so obstoječo podlago in izvedli novo asfaltno prevleko igrišča, vgradili nove betonske robnike in na novo izrisali črte za posamezne športe. Prav tako so na novo uredili odvodnjavanje. Dela so ocenjena na okoli 80.000 evrov.

V waldorfskem vrtcu Studenček in vrtcu Jožice Flander v mariborski mestni četrti Studenci so se v četrtek razveselili novih igral, ki sta jih v sklopu projekta Podpora družini donirali Gorenjska banka in MK Group. Sedmim vrtcem v Sloveniji so namenili donacijo opreme in igral v vrednosti 150.000 evrov.

Kaj še nameravajo?

Župan je na seji mestnega sveta ta teden povedal, da nameravajo s pomočjo donatorjev urediti tudi zunanje igrišče pri OŠ Leona Štuklja, kjer je septembra začela delovati mednarodna šola. S tega naslova pričakuje okoli 100.000 evrov.

Na OŠ Tabor še potekajo obnovitvena dela, čeprav bi moral biti projekt zaključen ta teden. “Sicer podaljšujemo roke, a pouk poteka nemoteno,” je zatrdil Arsenovič. V sklopu 2,6 milijona evrov vrednega projekta energetske sanacije bodo prenovili stavbni ovoj, zamenjali stavbno pohištvo in namestili zunanja senčila, prenovili ogrevalni sistem, notranjo razsvetljavo in vzpostavili energetsko upravljanje.

Kmalu bosta po napovedih začeli delovati dve novi postaji sistema souporabe koles MBajk, in sicer pri dvoetažnem mostu na Pobrežju ter pri lutkovnem gledališču na Lentu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.